Social

Ambasada Germaniei premiază elevi

Concursul de creație a fost lansat în octombrie anul trecut, în urma căruia elevii claselor a 3-a – a 12-a din întreaga ţară au prezentat 40 de lucrări. Acestea au inclus eseuri, secvenţe video, gazete de perete, articole pentru ziar şi prezentări Power-Point.

Premiul mare îl constituie seturi de cărţi a câte 30 de manuale, caiete de exerciţii pentru fiecare clasă şi un set pentru învăţători, compus dintr-un ghid şi un CD. În afară de acestea, fiecare clasă va primi câte o diplomă de participare, precum şi premii mai mici pentru toţi elevii şi profesorii de limbă germană.

Concursul a fost organizat ca urmare a campaniei de promovare a limbii germane cu genericul: „Germana? Desigur!” În cadrul campanei au fost organizate sesiuni de informare pentru directori, părinți şi profesori, precum şi exerciții lingvistice pentru elevii din 35 de şcoli. Au fost vizați aproximativ 2 300 de elevi. Campania a fost inițiată în contextul în care în 2017 se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Federală Germania şi Republica Moldova.

Ambasada anunță că anul curent va fi inițiată o nouă fază a proiectului „Germana? Desigur!”. Pe lângă exerciţiile lingvistice şi sesiunile de informare, proiectul se va axa în acest an pe măsuri de perfecţionare a profesorilor de limbă germană şi pe acţiuni de dotare cu suport didactic suplimentar, în special în mediul rural.

Campania „Germana? Desigur!” în 2016 şi 2017, precum şi concursul „Fii jurnalist! – 25 de ani de prietenie moldo-germană” au fost finanţate cu circa 40 de mii de euro, bani oferiți de către Ministerul Federal al Afacerilor Externe.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *