Cultură

Ambasada Ungariei la Chişinău a organizat o expoziţie a unei tinere pictoriţe din R. Moldova

O expoziţie cu genericul „Vegetal” a tinerei pictoriţe moldovene Natalia Podlesnaia fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei în R. Moldova.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, artişti plastici, interpreţi, scriitori şi ziarişti.

Cu un mesaj de salut către cei prezenţi s-a adresat Excelenţa Sa, Ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi. Oficialul maghiar a menţionat că „personajele” principale ale expoziţiei sînt florile. „Lucrările Nataliei Podlesnaia sînt realizate în ulei pe pînză, fiind un model de abordare a armoniei şi echilibrului culorilor. Regăsim aici şi floarea soarelui, floare atît de preferată de Van Gogh, pentru care ea avea o semnificaţie deosebită. Floarea soarelui a Nataliei Podlesnaia ne încîntă privirea prin îmbinarea culorilor și fundalul galben liniştit”, a remarcat Mátyás Szilágyi.

Solicitată de MOLDPRES, pictoriţa Natalia Podlesnaia a afirmat că cele 19 lucrări etalate au fost realizate în perioada mai-septembrie 2015. „Mi-am dorit să redau energia vitală și feminină a acestei veri”, a precizat tînăra pictoriţă.

Natalia Podlesnaia s-a născut în satul Alexandreni, raionul Sîngerei. A studiat la Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” din Chişinău, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, România şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din R. Moldova. Este doctor în studiul artelor. A avut expoziţii la Chişinău, în Budapesta, Ungaria, Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bacău, România.

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 30 octombrie.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *