Actualitate

Ambasadori UE la Chişinău, despre comportamentul lui Năstase: Este inacceptabil discursul de ură al unui politician PRO-EUROPEAN

Este mesajul mai multor ambasadori acreditaţi la Chişinău, după ce, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a permis să folosească, repetat, un limbaj obscen la adresa jurnaliştilor.

"Oamenii au dreptul să-şi exprime opinia, însă discursul de ură este inacceptabil. Cred că pentru Moldova, care este parte a Europei şi care luptă pentru valorile europene şi trece printr-un proces de reforme în domeniul mass-media, cred că este foarte important", a spus Lucy Joyce, ambasadorul Marii Britanii la Chişinău.

Mai mult, şefii reprezentanțelor diplomatice din ţara noastră consideră că oamenii care deţin funcţii publice nu-şi pot permite să aibă un comportament violent şi agresiv faţă de presă.

"Oricine trebuie să se abţină de la a fi violent faţă de jurnalişti, în mod special oamenii cu funcţii publice. Ei trebuie să dea un exemplu şi să înţeleagă că, de fapt, jurnaliştii îşi fac munca pentru cetăţeni", a spus Roy Hans, şeful oficiului Ambasadei Olandei.

"Ceea ce este foarte necesar este să luptăm pentru drepturi, pentru libertatea presei şi să ai posibilitatea să te exprimi indiferent de cine eşti", a declarat Anna Lyberg, ambasadorul Suediei în Moldova.

Amintim că marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Năstase şi-a permis să folosească expresii obscene la adresa postului de televiziune Publika TV.

Gestul său a fost condamnat de mai mulţi formatori de opinie, jurnalişti şi politicieni, printre care şi premierul Pavel Filip. Mai mult, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu a calificat limbajul lui Năstase drept unul inadecvat. Totodată, după mai multe încercări, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.

https://www.publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *