Actualitate

Ambasadorul Asif Chaudhry s-a tinut de cuvnt

Acum cinci luni, ambasadorul SUA la Chisinau, Asif Chaudhry, efectua o vizita la Gimnaziul silvic sanatorial pentru copiii cu maladii cardiovasculare „Sylvan” din Ivancea, Orhei. O vizita deloc intamplatoare, deoarece aceasta institutie de mult avea nevoie de o atentie ceva mai deosebita care sa se materializeze intr-o reparatie serioasa a edificiului.

Atunci ambasadorul le-a promis copiilor de la „Sylvan” ca va contribui la renovarea cladirii si iata ca, recent, promisiunea a fost indeplinita. Gratie implementarii Proiectului de Reconstructie Mica, finantat de Guvernul SUA si implementat cu ajutorul organizatiei umanitare „Counterpart International”, au fost inlocuite 32 de usi interioare, trei usi exterioare si doua ferestre vechi, a fost reparata sala de baie pentru baieti, au fost aduse 80 de paturi noi, iar cabinetul stomatologic a fost asigurat cu medicamente si tehnica medicala performanta.

La realizarea proiectului a contribuit cu brate de munca si administratia institutiei. „In decembrie, gimnaziul a fost vizitat de ambasadorul SUA care a adus o donatie de incaltaminte de iarna pentru copii. Atunci l-am rugat sa ne ajute la reparatie. Suportul pe care l-am primit si munca intregului colectiv fac viata copiilor mai buna”, a precizat Gheorghe Bruma, directorul gimnaziului, care s-a aratat extrem de multumit ca reparatia a fost finalizata.
 

Veronica Pintea, eleva a gimnaziului, a spus ca acest an a fost unul deosebit pentru copiii de aici, deoarece „toate donatiile de care am avut parte ne-au facut un pic mai fericiti. Sunt al treilea an in aceasta institutie, dar e pentru prima data cand simt ca atatia oameni sunt interesati de soarta noastra”.

La ceremonia, prilejuita de finalizarea lucrarilor, a participat si ambasadorul american. Asif Chaudhry a declarat ca este mandru sa reprezinte guvernul care crede ca lucrurile bune sunt rezultatul unui parteneriat bazat pe generozitatea oamenilor. „Efortul pe care il facem consta in grija fata de copii, ei sunt viitorul acestei tari. Moldova are, probabil, unii dintre cei mai destepti copii din lume si vrem sa ne asiguram ca instruirea si educarea lor au loc in conditii adecvate”, a mentionat ambasadorul.

Svetlana Coneva,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *