Ambasadorul Rusiei, informat despre declararea lui Rogozin persona non grata în Moldova

publicat în Actualitate pe 2 August 2017, 16:00

Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Diplomatului a fost anunțat despre decizia Guvernului Moldovei, care l-a declarat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata, cu aplicarea interdicției de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova. ”Ambasadorului rus i s-a atras atenția asupra interviului acordat recent de Rogozin postului de televiziune ”Rossia 24”, în care acesta și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre.

De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos. Din păcate, vicepremierul rus nu este la prima sa ieșire de acest gen, care nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerință brutală în treburile interne ale statului nostru.

Mai mult, astfel de declarații nu cadrează nici cu caracterul relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă, pe bază de respect reciproc”, se arată într-un comunicat al MAEIE. Decizia prin care Rogozin a fost declarat persona non grata în Moldova a parcurs toate procedurile instituționale interne și a fost adusă la cunoștința părții ruse, în conformitate cu practicile diplomatice.

Sursa: Timpul.md