Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:04
Abonamente

Moldova 30 Septembrie 2017, ora 07:57

Ambasadorul Ucrainei în RM a explicat de ce Dodon este INDEZIRABIL la Kiev

Marime Font

 
 
 

Vizita la Kiev a președintelui Republicii Moldova nu este posibilă în viitorul apropiat, pentru că Igor Dodon nu manifesta respect pentru integritatea teritorială a Ucrainei și vorbeste despre un „război civil” in Donbas, a declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatîșin, scrie paginaderusia.ro cu referire la newsmaker.md.

„În ceea ce privește contactele la cel mai înalt nivel, nu îmi pot imagina o astfel de întâlnire în situația în care președintele Republicii Moldova, ales de o parte a societății moldovenești, sau chiar de majoritatea societății moldovenești, nu respectă integritatea teritorială a țării mele și spune că în Ucraina există un război civil. Despre ce înțelegere și contacte putem vorbi? „, a spus ambasadorul.

Declarația diplomatului a venit în urma discursului șefului Institutului din Moldova pentru Inițiative Strategice, fostul ministru adjunct al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Popov.
El a spus că în condițiile intensitatii fără precedent a contactelor la cel mai înalt nivel executiv între Moldova și Ucraina, diaologul președinților celor două țări este complet absent, iar acest lucru este un factor negativ pentru relațiile bilaterale.De asemenea, Popov a spus că acest lucru are un impact negativ asupra percepției Ucrainei în ochii societății moldovenești, in special al suporterilor lui Dodon și a celor care primesc informații în principal din mass-media ruse.

Reamintim, în timpul campaniei sale electorale, Igor Dodon a declarat că Crimeea aparține Rusiei. Ulterior, el a reluat declarația despre „Crimeea rusă” dar și-a nuantat punctul de vedere.

De la preluarea președinției, Dodon nu a vizitat niciodată Ucraina, deși și-a exprimat în repetate rânduri disponibilitatea de a efectua o vizită la Kiev.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul