Sănătate

Ameliorează celulita!

Din păcate, aceasta nu ţine cont de vârstă, de greutate, ci mai degrabă de hrana pe care obişnuim să o mâncăm, dar şi de mişcarea zilnică la care ne supunem, sau nu, organismul. În cazul în care începi să faci un sport, nu trebuie să te aştepţi să ai imediat rezultate foarte bune. Nu vei începe să slăbeşti după prima lună de mişcare intensă, nu vei scădea în centimetri şi nu vei scăpa nici de celulită! Aceste rezultate vor apărea în momentul în care vei merge la sală regulat, totodată adoptând şi o anumită dietă. Pentru a îndepărta celulita definitiv, trebuie să recurgi şi la masaj. Cum celulita este de mai multe tipuri, are nevoie de tratamente diferite. 

Celulita moale

Este acel tip de celulită care dă un aspect ondulat pielii. Este moale la atingere şi e prezentă în locurile în care există acumulări de grăsime. Acest tip de celulită apare pe partea superioară a braţelor, coapselor, pe abdomen şi picioare sau pe fese şi este adesea însoţită de vene varicoase sau capilare vizibile. Atunci când te mişti, celulita moale se comportă ca o gelatină. Se complică odată cu vârsta sau creşterea în greutate, dar este agravată şi de un tonus muscular redus.

Pentru a scăpa de acest tip de celulită, trebuie să faci tot posibilul pentru a da jos câteva kilograme, dar şi pentru a adopta o dietă care include numai proteine de cea mai bună calitate.

Mergi la o sala de fitness pentru a lucra picioarele. Profită de exerciţiile cardio. Pentru a scăpa de celulita moale, poţi să alergi, să înoţi, să mergi pe bicicletă sau să faci aerobic.

Dacă ai celulită moale, trebuie să recurgi la masajul cu creme speciale, care intensifică circulaţia sangvină, dar să faci şi câteva şedinţe de electrostimulare.

Celulita dură sau fibroasă

Cunoscută şi ca celulită solidă, acest tip de celulită este mai des întâlnit la femeile tinere, în zona şoldurilor, a coapselor, a pulpelor sau chiar şi pe genunchi. Pielea are un aspect granulos, ca o coajă de portocală. Când te mişti, celulita dură nu se observă, fiind compactă comparativ cu cea moale. Poţi simţi durere la presiune în zonele afectate. Este tipul de celulită cel mai dificil de tratat, dar un avantaj îl constituie acţionarea de la primele semne de apariţie. Celulita dură apare încă de la adolescenţă, afectând toate femeile, indiferent de vârstă şi nu dispare, dacă nu este tratată.

Pentru a scăpa de acest tip de celulită, trebuie să foloseşti des creme anticelulitice. Acestea pot avea rezultate benefice, dacă sunt aplicate de două ori pe zi.

Nu o lua la fugă atunci când vine vorba de mişcare. Fă-ţi un program de exerciţii şi respectă-l cu sfinţenie.

Nu mânca fast-food, pop-corn, chips-uri, sărățele sau covrigei. Hrăneşte-te cu mâncăruri cât mai naturale.

Masajul cu creme anticelulitice este recomandat.

Celulita edematoasă

Este tipul de celulită cel mai rar întâlnit, dar şi cel mai dificil de tratat, fără o schimbare a stilului de viaţă. Este cauzată de circulaţia slabă şi agravată de retenţia de lichide. Apare în special la picioare şi este dureroasă la atingere sau dacă stai timp îndelungat aşezată. Femeile care se confruntă cu acest tip de celulită au între 20-30 de ani.

Pentru a scăpa de acest tip de celulită, trebuie să descoperi cauzele apariției ei. Este asociată cu problemele de circulaţie şi retenţia de apă, prin urmare, este absolut necesară tratarea acestor probleme. Duşurile alternative cu apă rece şi apă caldă stimulează circulaţia şi ajută la eliminarea apei.

Bineînţeles că exerciţiile fizice sunt recomandate. Pentru a ameliora problema, trebuie să alergi, să mergi pe bicicletă sau să înoţi.

Consumă ceaiuri diuretice, ceai verde sau suplimente alimentare.

Trebuie redus drastic consumul de sare, pentru că sarea în exces determină retenţia de lichide.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *