Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Bălti 31 Iulie 2013, ora 15:14

AMENDAȚI pentru că au folosit pancarte scrise în limba RUSĂ

Marime Font

 
 
 

Liderul organizației teritoriale din Bălți al „Ligii Tineretului Rus” din Republica Moldova a fost amendat cu 400 de lei, din cauza că a folosit placarde în limba rusă la protestul petrecut în timpul vizitei președintelui României Traian Băsescu la Chișinău, scrie presa rusă. 

Hotărârea a fost luată ieri de instanța de drept de la Bălți.

Activiștii susțin că este o premieră pentru țara noastră când este aplicată o amendă pentru folosirea limbii ruse la proteste și se arată indignați de acest fapt, specifică lenta.ruÎntr-o postare pe site-ul oficial al Ligii, activiștii compară acest fapt cu „un precedent care aminteşte de lupta cu limba rusă în timpul ocupaţiei române a Moldovei”.

„Aplicarea unor metode fasciste în lumea chipurile contemporană şi civilizată ne determină să reflectăm dacă poate Moldova deveni cu adevărat un stat democratic sau totul se va limita doar la pretenţia actualei puteri de a avea acest statut?”, se spune într-o declaraţie a organizaţiei.
Liga consideră că nu este întâmplător faptul că acest incident este legat de protestul împotriva vizitei lui Traian Băsescu:

„Care, după cum se cunoaşte, a vizitat Moldova pe 17 iulie, anume în ziua când în 1941 Ion Antonescu a venit la Bălţi la deschiderea lagărelor de concentrare”.

Protestul de la Bălți a avut loc pe data de 17 iulie curent, în fața Consulatului Românei, unde au participat circa 50 de activiști ai Ligii tineretului rus din Republica Moldova. Tinerii țineau în mână pancarte cu inscripțiile: „Румыния – позор Европы” (trad. ”România-rușinea Europei”), „Румыния – марионетка НАТО” (”România-marioneta NATO”) și au scandat lozinci „Băsescu - la revedere”, „Moldova” și „Noi nu avem nevoie de NATO”.

Sursa: deschide.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md