Actualitate

America ameninţă Coreea de Nord cu un „răspuns militar MASIV”. Trump nu exclude utilizarea armelor nucleare

Casa Albă a precizat că Trump şi Abe au avut o conversaţie telefonică, pe durata căreia cei doi lideri au condamnat "acţiunile destabilizatoare şi provocatoare ale Phenianului".

Preşedintele american l-a asigurat pe premierul japonez că Statele Unite vor continua să protejeze aliaţii săi, "folosind întreaga gamă de capacităţi diplomatice, convenţionale şi nucleare avute la dispoziţie".

"Cei doi lideri au confirmat angajamentele de apărare reciprocă şi au promis să continue cooperarea strânsă", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

De asemenea, secretarul american al Apărării, James Mattis, a ameninţat cu o "reacţie militară masivă" la orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor săi din partea Coreei de Nord, după ce Phenianul a efectuat cel mai puternic test nuclear de până acum.

"Orice ameninţare la adresa Statelor Unite sau a teritoriilor sale, inclusiv a Guamului sau a aliaţilor noştri, va fi întâmpinată cu un răspuns militar masiv, un răspuns atât eficient, cât şi copleşitor. Washingtonul nu căuta anihilarea totală a unei ţări, în acest caz Coreea de Nord. Dar aşa cum am spus, avem multe opţiuni pentru a face acest lucru", a declarat Mattis. Comentariile şefului de la Pentagon vin după un briefing de securitate naţională cu preşedintele Donald Trump, în legătură cu ultimul test nuclear efectuat de către Phenian.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Statele Unite au anunţat că pregătesc noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni pentru a discuta situaţia din Peninsula Coreeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *