Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

Ultima oră 21 Septembrie 2017, ora 11:40

Amestec extern în campania din Germania. Dar nu vine din Rusia ci din Statelor Unite

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Amestec extern în campania din Germania legat de experți de grupurile de extremă dreapta nord-americane și nu de ruși așa cum era de așteptat, scrie USA Today.

Analiștii germani au dezvăluit cu doar câteva zile înaintea alegerilor din 24 septembrie că în spatele materialelor care au apărut în ultima perioadă pe YouTube, Twitter, Facebook sau alte medii online nu se află hackerii ruși, așa cum a fost în cazul alegerilor din Statele Unite ci organizații de extremă drepata din SUA.

„Până acum nu am reușit să descoperim nicio activitate rusă specifică”, a spus Simon Hegelich, profesor de date științifice politice la Universitatea Tehnică din München, care oferă consultanță guvernului german pe tema hacking-ului și a informațiilor false din mediul online.Hegelich susține că dovedirea conexiunilor între simpatizanți este dificilă și că nu poate fi niciodată concludentă, dar o analiză a 300 de milioane de tweets din ultimele șase luni de către echipa sa arată că Germania este o țintă pentru posturile care utilizează hashtag-ul „#AltRight”.

„Multe dintre lucrurile pe care le vedem în Germania pot fi legate sau cel puțin sunt inspirate de mișcarea” alt-Right”din SUA”, a spus Hegelich, referindu-se la un grup bine definit, a cărui ideologie de extremă dreaptă include rasismul și naționalismul.

Majoritatea postărilor îi denigrează pe amândoi candidații principali – Angela Merkel și partidul său conservator creștin-democrat, și principalul său rival, Martin Schulz, de la Partidul Social Democrat.

Multe dintre aceste postări își au originea în S.U.A., consolidând impresia că utilizatorii de social media de dreapta din ambele țări încearcă să influențeze opinia publică germană. Este posibil ca o parte din mesajele care provin din Statele Unite să fie conectate la interferențe rusești, dar acest lucru este dificil de determinat, explică Hegelich.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul