Comentariu

Amintiri din vara viitoare

Şi totuşi, vara s-a călătorit, iar drept semnal ne serveşte agitaţia, mai mare ca de obicei în acest an, care anticipează sărbătorile naţionale de sfârşit de august, pregătirile disperate pe alocuri către 1 septembrie, dar şi acest ultim număr al verii cu „Femeia”… „Vara se duce lăsând amintiri repezi ca nişte ploi”, cânta în secolul trecut legendarul Mircea Baniciu (folkul românesc este extrem de sensibil în relaţia cu anotimpurile :)). Ce amintiri ne-a lăsat nouă vara-2011?

Ne-am odihnit mai mult şi am muncit mai puţin, aşa cum se şi cuvine vara? Ori, dimpotrivă, nici n-am observat, din birou, oscilaţiile de temperatură de afară? Am reuşit să descoperim o destinaţie nouă? Să citim o carte în plus ori să ne îndrăgostim – fie şi în minus? Dar să legăm o prietenie nouă? Să ne descoperim o pasiune ori să le oferim mai mult timp oamenilor dragi?.. Nici măcar rochia nouă (cumpărată anul trecut!) nu am reuşit să o îmbrăcăm?!.

Atunci, alături de rochia ce riscă să devină exponat de muzeu, va trebui să punem în dulap şi amintirile nerealizate. Şi să ne promitem că le vom transforma, cu orice preţ, în amintiri din vara viitoare. Ce folos din munca, dedicaţia şi sacrificiul nostru, dacă nu reuşim să avem o vară care „pleacă lăsând amintiri” frumoase? Gândiţi-vă la asta – mai sunt nouă zile…

Timpul.Suplimentu Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *