Actualitate

Ancheta în cazul copilului abuzat la grădiniţă, finalizată

De asemenea, s-a constatat că educatoarea şi ajutorul de educatoare au depus cerere de demisie încă pe 31 mai.

Totodată, la indicaţia premierului Pavel Filip, a demarat procesul de elaborare a procedurii de organizare a evaluării la scară naţională a tratamentului copiilor în instituţiile de educaţie timpurie. În acest proces sunt antrenate Comisiile multidisciplinare de la nivelul autorităţilor locale. Totalurile evaluării naţionale și măsurile ce se impun a fi realizate vor fi prezentate spre examinare și aprobare Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului până pe 5 iulie 2017, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cazul a ajuns în atenţia premierului pe 1 iunie, care a solicitat, de urgență, constituirea unui grup de lucru intersectorial pentru cercetarea în amănunt a acestuia. Membrii grupului au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii.

De asemenea, mai mulţi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluați de psihologi experimentați. Astfel, cazuri de abuz verbal în raport cu copiii din grupa respectivă au fost confirmate, atât de educatoare, cât şi de copii.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *