Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:33
Abonamente

Vedete 20 Mai 2010, ora 09:17    Din editia print

Un ecou puternic în inima taAndreea Marin-Bănică: „Preţuieşte viaţa!”

Marime Font

Foto: Constantin Grigoriţă
 
 
 

„Preţuieşte viaţa”, cu acest îndemn a venit la Chişinău Andreea Marin-Bănică, autoarea cărţii cu acelaşi titlu. Volum de excepţie - „Preţuieşte viaţa” - lansat ieri şi în R. Moldova, cuprinde articole scrise de ea şi de invitaţii săi, personalităţi din diferite domenii, precum şi interviuri cu femei remarcabile.

„Cartea „Preţuieşte viaţa” este o mărturie despre echilibru. Mi-am dorit să împărtăşesc experienţa trăită de mine cu oamenii buni din jurul meu care îşi doresc să atingă un echilibru prin această balanţă dintre familie şi muncă, mi-am dorit să pun în această carte tot sufletul meu şi să îl dăruiesc cititorilor”, a spus Andreea Marin, în cadrul ceremoniei de lansare a volumului.

Sorin Andrei, preşedintele executiv BCR Chişinău, unul dintre sponsorii acestui eveniment, a subliniat importanţa cărţii prin faptul că Andreea Marin este o recunoscută şi respectată jurnalistă pe care cu toţii doresc să o cunoască. „Ne-am simţit foarte ataşaţi de îndemnul lansat de jurnalista şi moldoveanca Andreea Marin „Preţuieşte viaţa”. Este foarte important să multiplicăm acest mesaj, această idee generoasă şi optimistă”, a menţionat Sorin Andrei.Andreea Marin a remarcat primirea călduroasă de care a avut parte aici, subliniind că „la Chişinău mă simt ca acasă, ca printre ai mei”. Prezent la eveniment, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a ţinut să-şi felicite amica şi fosta colegă de breaslă, accentuând faptul că „această atmosferă caldă este o reacţie de răspuns a societăţii ca urmare a efortului depus de Andreea Marin pe parcursul acestor ani în dorinţa de a ne face mai solidari”. Edilul capitalei a conchis că „aceasta este o carte care ne ajută ca, în multitudinea de probleme, să găsim o cale corectă, o cale adevărată şi să ştim să facem viaţa mai bună, să nu uităm că de la valorile spirituale porneşte orice construcţie materială”.

Referindu-se la volumul său „Preţuieşte viaţa”, autoarea a ţinut să sublinieze: „Nu sunt un scriitor, dar sunt un om care am trecut prin multe încercări ce şi-au pus amprenta pe sufletul meu şi cred că am acumulat o interesantă experienţă de viaţă pe care poate ar fi bine s-o împărtăşesc şi altora. Dacă veţi găsi măcar un crâmpei în această carte care să vă facă să credeţi că merită să trăiţi, care să vă facă să preţuiţi viaţa, dacă aceasta este cartea pe care o veţi păstra pe noptieră şi la care veţi reveni când veţi simţi nevoia, atunci eu voi fi mulţumită”.
Autoarea a menţionat că volumul „Preţuieşte viaţa” este destinat în special femeilor, mamelor, dar şi bărbaţilor, celor care vor să-şi cunoască şi să-şi înţeleagă mai bine jumătatea. Este un album în care „poate să se regăsească fiecare”.

Cartea a fost deja lansată în România, iar în scurt timp editorii cărţii au primit şi oferte din Germania, Franţa, Spania, Olanda ş.a., pentru a traduce volumul „Preţuieşte viaţa”.

Profitul obţinut din vânzarea volumului, circa 10 mii de euro, va fi donat cauzei mamelor bolnave de cancer.
Pe viitor, autoarea îşi propune să mai publice o carte care să întrunească mărturiile copiilor de pe toate continentele.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md