Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Actualitate 13 August 2018, ora 15:00

Andrei Năstase s-a speriat de orheieni: o manifestație PAS-PPDA-PLDM, amânată din nou. Marina Tauber: fricoșii!

Marime Font

Orheienii l-au așteptat luni cu oala de noapte pe liderul PPDA, Andrei Năstase, care așa și nu a mai venit. Mii de locuitori au raionului Orhei s-au adunat în centrul orașului pentru a le cere celor de la PAS, PPDA și PLDM să-i lase în pace. Iar spre final l-au luat la mișto pe Andrei Năstase, care făcuse pe el în timpul unui protest la Chișinău și i-au promis să-i aducă oala. Dar, la fel ca în alte cazuri, nimeni din conducerea PAS, PPDA și PLDM nu a venit în fața orheienilor.

Manifestanții s-au adunat la Orhei, după ce partidele care se consideră ca făcând parte din opoziția pro-europeană au anunțat că vor veni în această localitate. Oamenii au ieșit să le spună că nu au nevoie de asemenea politicieni ca Maia Sandu și Andrei Năstase, care doar promit fără să facă nimic. Ba mai mult, evită să vorbească cu cetățenii.

„Năstase chipurile este bărbat, dar ați văzut reprezentanții lui cât sunt de fricoși? Andrușa s-a pișat probabil”, a declarat vicepreședinta Partidului ȘOR, primarul Jorei de Mijloc, Marina Tauber.„Oliță lui Năstase!”, au scandat manifestanții. „Să-i arătăm că-l așteptăm cu toate condițiile”, a adăugat Marina Tauber.

„Năstase, Sandu, PLDM s-au speriat de noi, de oameni. Dar cum așa – vor să fie în Parlament, Năstase vrea să fie primar, dar niciodată nu vor să vorbească cu oamenii? De ce nu ieșiți să vorbiți cu oamenii? Pentru că se tem de propriul popor. Ce vor să facă pentru oameni, dacă se tem de ei? De ce nu vin la Orhei să ne spună ce au făcut ei pentru oameni? ”, a mai întrebat Marina Tauber.

„PAScuDA marș din oraș!”, „Rușine!”, „Unu doi, Sandu, Năstase, la gunoi!” , „Noi suntem poporul!” „Năstase, rușine!”, „Afară din țară!”, au scandat oamenii, care au afișat și zeci de pancarte cu mesaje asemănătoare: „Rușine Sandu și Năstase”, „Oaspetele nepoftit e mai rău ca un dușman”, „Liniște Orheiului”, „nu ne veți lua pacea și dezvoltarea”, „suntem bucuroși de oaspeți, dar nu vom accepta bandiți”, „Jos provocatorii Sandu și Năstase!”.

În același timp, mai mulți reprezentanți ai primăriei Orhei au arătat oamenilor diferența dintre modul lui Ilan Șor și a echipei sale de a face politică și de a administra orașul și modul în care o fac politicieni precum Maia Sandu și Andrei Năstase, care promit marea și sarea dar nu realizează nimic. „Voi sunteți cei care ați văzut în acești trei ani marile reforme care au loc la Orhei. Partidul ȘOR este un partid al renașterii, care face viața mai bună la Orhei, dar și în întreaga țară. Proiectele care s-au născut la Orhei, proiectele social-economice, care au drept scop îmbunătățirea calității vieții. Orheiul este o localitate unde un primar tânăr a realizat o adevărată revoluție”, a declarat viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova, fiind întreruptă de aplauzele și scandările orheienilor „Bravo Ilan Șor”.

De asemenea, reprezentanții primăriei Orhei au declarat că sunt gata să fie efectuat orice audit transparent pentru a demonstra că la Orhei activează cea mai profesionistă și transparentă administrație locală.

Sursa: hotnews.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md