Ultima oră

Andrian Candu a depus jurământul

În cursul dimineţii, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat, la propunerea premierului Iurie Leancă, decretele privind revocarea lui Valeriu Lazăr din funcţia de viceprim-ministru, ministru al economiei şi numirea în acest post a lui Andrian Candu.

Valeriu Lazăr a declarat, aseară, presei că a depus cererea de demisie încă acum un an. Însă, deoarece a fost implicat în mod direct în negocierile privind Acordul de Asociere, care prevede şi Acordul de Liber Schimb, a amânat această decizie până la ratificarea acordului, care a avut loc miercuri, 2 iulie.

La aceeaşi conferinţă, Andrian Candu, a spus că este vorba de unul dintre cele mai importante ministere. „Nu este ceea ce m-am gândit eu că o să fac ultima perioadă a mandatului, dar politica din Republica Moldova demonstrează că trebuie să fii gata de orice întorsătură. Este o provocare pentru mine, chiar dacă sunt vreo 5 sau 6 luni de activitate a Guvernului, sunt şi perioade pline de provocări, şi probabil avem înainte şi o toamnă mai fierbinte”, a declarat noul ministru, care până acum a exercitat funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului.

Sursa: IPN.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *