Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 16:37
Abonamente

Actualitate 21 Septembrie 2017, ora 12:59

politicăAndrian Candu, despre o propunere pentru opoziție: Să-și aleagă un lider și noi îi vor oferi prin lege acces la ședințele instituțiilor și la secrete de stat

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Guvernarea întinde o mână de ajutor opoziției și pentru a o consolida, propune să instituie prin lege funcția de lider al opoziției. Funcția prevede, printre altele, accesul la ședințele Biroului Permanent al Parlamentul, ale Guvernului, dar și la secretele stat. Anunțul a fost făcut de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care susține că guvernarea își dorește o opoziție consolidată și constructivă.

„Noi, împreună cu colegii din PDM, văzând încercările acestea mai puțin logice și fără beneficii, urmează să identificăm soluții pentru a le oferi unele instrumente celor din opoziție.

Să-și aleagă un lider al opoziției și noi, prin lege, să declarăm că există funcția de lider al opoziției. Să-i oferim acces la lucrările Biroului Permanent al Parlamentului, la ședința Guvernului, acces la secretul de stat și protecție din partea statului în calitate de purtător al secretului de stat”, a declarat Candu în cadrul unei emisiuni televizate.Potrivit acestuia, este un lucru benefic ca opoziția să fie consolidată în raport cu guvernarea, la fel cum se întâmplă în unele state unde există ministere din umbră care vin cu diverse propuneri.

„E bine să avem o opoziție consolidată față de guvernare. Măcar să existe o opoziție consolidată pe dreapta, pe de o parte, și pe stânga, pe de altă parte. Să fie un Guvern din umbră, care să vină cu propuneri. Atunci societatea o să aibă ce compara”, a adăugat speakerul Parlamentului.

Timpul.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md