Moldova

Andrian Candu, despre „Prima Casă”: „De la 1 ianuarie 2018 putem deja să alocăm mijloace financiare pentru procurarea a 2000 de apartamente pentru tineri”

„Cred că, de la 1 ianuarie 2018, putem deja să alocăm mijloace financiare pentru procurarea a 2000 de apartamente pentru tineri. După cum știți, statul va garanta circa 50% din soldul creditului acordat, precum și jumătate din dobânda pe care o va plăti beneficiarul lunar băncii. Participația proprie inițială (avansul) trebuie să fie de cel puțin 10% din prețul locuinței, iar prețul locuinței nu trebuie să depășească 1 milion de lei. Termenul de rambursare a creditului este de până la 25 de ani”, a explicat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a precizat, însă, că așa arată proiectul acum, dar că programul ar putea fi îmbunătățit, ca să devină și mai atractiv pentru tineri.

” Poate vom mări suma plafon pentru prețul locuinței, poate statul va garanta mai mult de 50 la sută din soldul creditului acordat sau poate contribuția inițială a solicitanților nu va fi de 10 la sută, dar de 5%”, a spus Andrian Candu.

Programul „Prima Casă” va fi aplicat pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ideea și conceptul programului se bazează pe experiența pozitivă a țărilor din regiune, în special a României. În bugetul de stat pentru 2017 este prevăzut un fond de garantare în valoare de 15 milioane de lei pentru creditele ipotecare, acordate prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă”.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *