Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Politică 6 Februarie 2018, ora 12:17

Andrian Candu: „Din acest an vom aduce controlul parlamentar la un nivel calitativ nou”

Marime Font
 
 
 

Andrian Candu a trasat principalele obiective ale noii sesiunii parlamentare.

Un cadru previzibil și favorabil pentru dezvoltarea mediului de afaceri, un sistem social incluziv și echitabil – acestea sunt principalele obiective ale Parlamentului în această sesiune. Declarația aparține șefului Legislativului, Andrian Candu, și a fost făcută într-un interviu pentru tribuna.md.
”Din acest an vom aduce controlul parlamentar la un nivel calitativ nou. Urmează să fortificăm această dimensiune a activității noastre, deoarece suntem la etapa la care calitatea legilor adoptate este o prioritate. Avem nevoie ca normele legislative să funcționeze. În context, introducem un mecanism nou, numit analiza ex-post, care presupune măsurarea laturii juridice, dar și impactul legii. Vom consulta lista legilor pe care le vom supune acestei analize, deoarece urmează să fie, la nivel de Comisie, organizate inclusiv sondaje pe diferite grupuri țintă pentru a vedea percepția și impactul pe care le-a produs în timp legea. Pentru un control ex-post, o lege trebuie să fie în vigoare cel puțin 3 ani”, a precizat șeful Legislativului.

Mai mult, Candu a declarat că deputații sunt în proces de elaborare a unui Cod al Parlamentului, care ar include şi o parte importantă ce ţine de etica parlamentarilor, pentru a-i face mai responsabili. De asemenea, au început consultările pentru realizarea reformei Secretariatului Parlamentului, potrivit lui Andrian Candu, va duce la creșterea eficienței și randamentului, reducerea numărului de angajați și a cheltuielilor din bani publici.
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul