Actualitate

Andrian Candu: Voi avea grijă ca următorul Guvernator al BNM să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea

“Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vină să-și ajute tara în acest fel. Ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta națională este stabilă, au venit investiții străine importante în sectorul bancar. Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute – acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016. Voi avea grijă ca următorul Guvernator să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa”, se conţine în postarea lui Andrian Candu.

Amintim că Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a anunţat astăzi că îşi încheie mandatul înainte de termen. Cioclea a precizat că a acceptat să vină la conducerea Băncii Naționale într-o perioadă dificilă pentru sectorul bancar al țării, asumându-și misiunea de stabilizare a situației, în urma fraudei din 2014.

“Pentru mine funcţia de Guvernator nu a fost un scop în sine, mi-am propus să activez în cadrul băncii naţionale atât timp cât va fi nevoie pentru consolidarea sistemului bancar şi pentru a-l scoate din criză. Un alt obiectiv a fost ca reformele să devină ireversibile. Consider că această etapă a fost trecută în 2018, după ce afost vândut pachetul de referinţă mla MAIB, dar şi după ce au fost adoptate ultimele legi, elaborate de BNM”, a declarat Sergiu Cioclea.

Șeful Băncii Naţionale a Moldovei a mai spus că l-a anunțat încă în luna septembrie pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, despre intenția de a-şi încheia mandatul înainte de termen. Cioclea a mulțumit, în context, majorității parlamentare pentru suportul privinde securizarea domeniului financiar-bancar al țării.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *