Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:43
Abonamente

Actualitate 15 Septembrie 2018, ora 13:48

Angajații români devin tot mai “scumpi”, într-o viteză care bate toată Europa

Marime Font

România a avut, în al doilea trimestru al acestui an, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană la costurile cu forța de muncă.

Costurile forței de muncă pe oră au crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,6% în UE, în trimestrul II din 2018, comparativ cu același trimestru al anului precedent, informează Eurostat.

În primul trimestru al anului 2018, costurile orare ale forței de muncă au crescut cu 2,1%, respectiv 2,8%. Aceste cifre sunt publicate de Eurostat, oficiul statistic al Uniunii Europene.Cele două componente principale ale costului forței de muncă sunt salariile și salariile și costurile nesalariale. În zona euro, costul salariilor per ore lucrate a crescut cu 1,9%, iar componenta non-salarială cu 2,9% în al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

În primul trimestru al anului 2018, modificările anuale au fost de +1,8% și +2,8%, respectiv. În UE, atât costurile salariilor orare și ale salariilor orare, cât și componenta non salarială au crescut cu 2,6% în al doilea trimestru al anului 2018. În primul trimestru al anului 2018, schimbările anuale au fost + 2,7%, respectiv + 3,1%.

În trimestrul II al anului 2018, în comparație cu același trimestru al anului precedent, costurile orare ale forței de muncă în zona euro au crescut cu 2,2% în industrie, cu 2,7% în sectorul construcțiilor, cu 2,5% în servicii și cu 1,5% în economie non-business.

În UE, costurile forței de muncă pe oră au urcat cu 2,8% în industrie, cu 4,1% în construcții, cu 2,7% în servicii și cu 2,2% în economia (în principal) neprofitabilă.

În al doilea trimestru al anului 2018, cele mai mari creșteri anuale ale costurilor orare ale forței de muncă pentru întreaga economie au fost înregistrate în România (+15,6%), Letonia (+11,7%) și Ungaria (+10,2%), iar cele mai mici avansuri – în Luxemburg (+0,6%), Spania (+0,7%) și Olanda (+0,9%).

https://realitateafinanciara.net/

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md