Actualitate

Angajaţii din penitenciare fac acte de caritate

La începutul săptămânii curente ei au vizitat familia Cioran care creşte 3 copii. Băiatul mai mare, în vîrstă de 10 ani, suferă de paralizie cerebrală necesitînd intervenţii chirurgicale, iar sursele modeste de venit nu sunt suficiente pentru întreţinerea celor 3 copii. Tatăl acestora își ispăşește pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul nr.9-Pruncul.

În cadrul vizitei oaspeţii au donat copiilor haine, cărţi, jucării, dulciuri, produse alimentare şi obiecte de uz casnic precum şi alte cadouri plăcute copiilor.

De asemenea, au fost colectate şi sume băneşti pentru intervenţia chirurgicală a fiului mai mare. Copiilor le-a fost adus şi un brăd de Crăciun, pe care l-au împodobit împreună.

Totodată, angajaţii penitenciarului au contribuit la sprijinul altei familii social-vulnerabile din regiune cu 5 copii, tatăl cărora este privat de libertate. Aceştia au primit dulciuri, cadouri, jucării, produse alimentare şi de uz casnic.

Pe lângă acestea oaspeții au organizat și un concert în incinta primăriei din localitate. Cîntecele, colindele şi urăturile cu tematica sărbătorilor de iarnă au fost interpretate de către formaţia „Codrencele”.

Cu un gest de caritate au venit şi angajaţii Penitenciarului nr.3-Leova, care în ajunul sărbătorilor de iarnă au donat un brăd grădiniţei de copii din oraşul Leova.

În ajun de sărbători, tradiţional, angajații Sistemului Penitenciar desfăşoară acţiuni de caritate. Asemenea campanii au drept scop sensibilizarea oamenilor la nevoile celor din jur, cît şi reinserţia deţinuţilor într-un mediu sănătos, necatalogat şi într-o familie fericită. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *