Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente

Auto 8 Decembrie 2013, ora 16:32

Anglia oferă 10 mln de lire oraşului care va dori să devină un pol de testare pentru maşini fără şofer

Marime Font

Foto: Volvo
 
 
 

Guvernul britanic oferă un premiu de 10 milioane lire sterline oraşului care vrea să devină un centru de testare pentru maşinile fără şofer, acestea fiind acum incluse într-un plan special de dezvoltare la care lucrează oficialii de la Londra.

Maşinile autonome au fost testate în SUA, în Scandinavia şi în Spania, dar Marea Britanie spune că poate deveni lider tehnologic în domeniu, scrie The Telegraph. Companii precum Tesla Motors şi Google spun că astfel de maşini pot deveni sigure în patru-cinci ani, în timp ce Nissan şi Daimler şi-au propus că ţintă anul 2020.


În planul naţional de infrastructură prezentat recent de guvernul Marii Britanii se menţionează lansarea unei analize pentru crearea unei legislaţii care să facă din Regatul Unit un lider în domeniul maşinilor capabile să se conducă singure. Tot că parte a planului se doreşte că un număr cât mai mare de companii să fie încurajate în a dezvoltă tehnologii pentru aceste vehicule în UK.Divizia de Robotică a universităţii Oxford lucrează la astfel de tehnologii, iar în oraşul Milton Keynes sunt programate teste cu 100 de maşini autonome care să circule pe anumite alei, în 2017.

Însă britanicii spun că nu e destul şi au promis un premiu de 10 milioane lire sterline pentru oraşul care va fi dispus să se transforme într-un amplu centru de testare al acestor maşini. Asta ar presupune că maşinile să fie testate în condiţii reale de trafic, însă cu şofer înăuntru pentru că în caz de nevoie omul să intervină, în caz că sistemele computerizate nu răspund prompt.\

Premiul este atractiv, dar nu orice oraş va fi gata să lase maşini robotizate pe drumurile publice, mulţi spunând că ar fi prea riscant şi că siguranţă traficului ar avea de suferit. Cu siguranţă vor fi oraşe în care consilierii locali se vor contrazice pe subiect.

Divizia de Robotică de la universitatea Oxford face teste deja, nu pe drumurile publice, însă a anunţat că are planuri să încerce maşini autonome împreună cu Nissan care a stabilit că 2020 este anul în care speră să scoată pe piaţă maşini autonome sigure.

Subiectul maşinilor care se conduc singure a apărut des în ultima vreme, şi în România se lucrează la astfel de tehnologii şi treptat noile tehnologii vor permite că tot mai multe lucruri să fie lăsate în seama vehiculului, dar în niciun caz tot ce ţine de şofat. 

Sursa: hotnews.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md