Film

Anim’est, un festival care surprinde. Urmează Creepy Animation Night

A treia zi de festival vă aduce față în față cu cei care stau în spatele desenelor ce se mișcă pe marele ecran. În acest an, organizatorii au invitat doi cei mai importanți animatori români ai momentului: Dan Panaitescu și Sergiu Negulici. La ora 16:00, în cadrul secțiunii Animation Worksheep, ei ne vor prezenta activitatea câtorva studiouri cu care lucrează în România, ca și un proiect extrem de important din ultimii trei ani – Animation Worksheep, un workshop extins de animație, deschis în egală măsură tinerilor români și moldoveni.

La ora 18:30 va fi arătat thrillerul-comedie ParaNorman ce combină umorul, scenele de groază şi pasajele amuzante. Într-un sătuc invadat de zombi, toată lumea aşteaptă salvarea de la Norman, un băiat considerat de toată lumea un ciudat, care are darul de a vorbi cu morţii. Dar, pentru a-şi salva oraşul de blestemul străvechi, el are de înfruntat şi fantomele, vrăjitoarele şi mai ales oamenii mari. Până la urmă, toate aceste activităţi paranormale este posibil să-i pară micuţului îmblânzitor de spirite dincolo de orice limite umane.

Aproape de miezul nopții, la ora 23:00 își dă startul secțiunea așteptată de mulți – Creepy Animation Night. Va fi o noapte în care filmele bizare, pe alocuri chiar horror, dar nemaipomenite ca realizare, nu vă vor lăsa să închideți un ochi. Cei care vor rezista până la urmă, vor întâlni zorii la cinematograful Gaudeamus. 🙂

Anim’est – o sursă de inspirație

Gerhard, voluntar, Germania

Sunt de doi ani în Republica Moldova, dar, din păcate, nu am reușit să ajung la edițiile anterioare ale festivalului. Îmi plac filmele de animație și cred că oricine rămâne tânăr în suflet nu se satură de ele. 

Am fost surprins să constat că în Chișinău sunt multe evenimente culturale și majoritatea din ele sunt gratuite sau foarte accesibile. Este extraordinar. În Germania, de exemplu, dacă vrei să vezi un singur film trebuie să plătești  nu mai puțin de 10 euro. Aici în schimb, prețul pentru o seară întreagă de proiecții este mai mult decât acceptabil.  

Cristina, designer de publicitate, Moldova

Când privesc filmele animate atrag atenția la concept, la felul în care sunt realizate. Scurtmetrajele sunt interesante mai ales pentru oamenii creativi care lucrează în marketing. La Anim’est vezi filmele la pachet. E o sursă bună de inspirație. Voi veni șa Creepy Night Animation.

Așa evenimente niciodată nu sunt destule. Aș vrea să văd incluse în programul festivalului și creații autohtone.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *