Femeia

Anotimpuri

Dar asta e, trecem noi și peste anotimpuri, precum trecem peste toate. 

Metaforic vorbind, destinul nostru este și el construit din anotimpuri calde, ierni cumplite, primăveri drăgăstoase și toamne îmbelșugate, care vin și se sting, devin amintiri, apoi se repetă asemeni unui calendar gregorian. Privind în urmă, poți spune orice despre viață, dar nu că e liniară, nici monotonă, nici previzibilă. Ești sus, ești jos, azi trepidezi de fericire, mâine îți merge rău, te înfrupți cu dulceață, apoi urmează luni întregi sau poate ani cu gust de fiere, pe care unii îi consideră pedeapsă, alții – pregătire spirituală pentru anotimpuri mai bune.

Sunt calcule precise ale divinității sau simple coincidențe, asta nu mai știu, cert e că totul e ciclic, circular, ești purtat într-un imens carusel și de acolo, probabil, senzația de amețeală atunci când te ridici sau te prăbușești. Sunt multe povești adevărate în jurul nostru care se derulează după acest algoritm. Dacă ai urechi să le asculți și un locșor în suflet unde să le cuibărești, ele îți pot servi drept model atunci când crezi cu disperare că numai ție ți se întâmplă lucruri rele, când nu mai ai încredere ca să poți merge mai departe.

Poate cele mai frumoase momente în viață sunt acelea în care bănuiești prima rază de soare, când încolțește speranța, când ceața se ridică și vezi din nou drumul. Am primit recent o veste bună, grozavă, extraordinară care mi-a schimbat complet perspectiva și mă gândeam câtă putere stă în câteva cuvinte, câtă energie s-a creat dintr-odată, câte viziuni poate născoci mintea când este un pic stimulată. Și mi-am spus: deci se poate!

Știam teoria: după ploaie, cerul se limpezește, dar când prietenii mă consolau așa, eu continuam obraznic: bla-bla-bla… Uneori, dacă nu chiar de fiecare dată, e doar o chestiune de timp rezolvată cu succes de mama virtuților – Răbdarea. De acum și povestea mea poate sta în galeria destinelor întortocheate, dar împlinite. Și uite-așa am încălecat pe-o șa și v-am spus o poveste care se sfârșește cu un nou început.
Dragi părinți, sugestia noastră pentru această săptămână este să le vorbiți copiilor despre Speranță!

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *