ANRCETI anunță deschiderea spre atribuire a numerelor scurte 13xx pentru servicii de utilitate publică

publicat în Actualitate pe 2 Iulie 2019, 15:24

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI) anunță, că începând cu 1 august 2019, numerele scurte 13xx vor fi disponibile spre atribuire pentru serviciile serviciile de utilitate publică, prestate de centrele de contact ale entităților care oferă asemenea servicii: rețele electrice, termice, de gaze, apă, canalizare etc. Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRCETI, aprobată astăzi în ședință publică, vine să protejeze utilizatorii împotriva unor sume mari facturate pentru aceste servicii.

Scopul reglementării aprobate este de a impulsiona utilizarea numerelor din blocul 13xx, în interesul utilizatorilor finali, prin punerea la dispoziția publicului a numerelor scurte, ușor de memorizat, la tarife accesibile.

Până în prezent, agenții economici care prestează asemenea servicii utilizează resurse de numerotare din diferite blocuri de numere geografice, non-geografice, mobile etc., apelurile respective fiind tarifate la nivelul apelurilor naționale. Având în vedere faptul că apelurile date sunt, de regulă, de lungă durată – tarifele actuale provoacă nemulțumirea utilizatorilor.

Astfel, toate categoriile de utilizatori de servicii de telefonie accesibile publicului, vor achita un tarif de până la 0,15 lei/minut, fără TVA, pentru un apel efectuat către un agent economic care prestează asemenea servicii.

Informații suplimentare despre acest proiect le puteți obține la tel. 022 251 330, 022 251 337.