Ultima oră

ANRE a eliberat prima licenţă de import a gazelor naturale din România

Compania SA „Energocom” intenţionează să importe gaze naturale din România, odată cu punerea în funcţiune în luna august 2014 a gazoductului Iaşi-Ungheni.

Declarația depusă de Energocom, prin care se solicita eliberarea licenței pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate, a fost examinată în ședința ANRE de ieri, 1 iulie. Drept urmare a conformării solicitantului la condiţiile de eliberare a licenţei, stabilite prin Legea cu privire la gazele naturale, decizia a fost aprobată prin vot unanim.

Amintim că, potrivit ministrului român delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, primele schimburi de gaz între România și Moldova, prin conducta Iași-Ungheni, vor fi posibile din punct de vedere tehnic în jurul datei de 25 august. Potrivit lui Nicolescu, Transgaz și compania VestMoldoGaz din Republica Moldova trebuie să încheie un acord de operare a interconectorului de gaze Iași-Ungheni.

Lucrările la gazoductul dintre România şi Republica Moldova pe ruta Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 43 kilometri, au fost efectuate în mai puţin de un an. Investiția depășește 26 milioane de euro, dintre care circa o treime, adică şapte milioane de euro, sunt alocate din fonduri europene.
 
Sursa: eco.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *