Economie

ANRE a respins majorarea tarifelor la producerea energiei electrice

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a spus că cererea SA „Termoelectrica”de majorare a tarifelor a fost respinsă pentru că nu există suficiente argumente în acest sens. „Costurile suportate de ei se încadrează perfect în tarifele pe care le au la ziua de azi”, a declarat Sergiu Ciobanu.

Directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a menţionat că nu este mulţumit de decizia ANRE. „Noi considerăm că Agenţia abordează prevederile metodologiei şi legislaţiei incorect”, a spus Veaceslav Eni. Potrivit lui, costul gazului folosit pentru generarea energiei electrice constituie peste 80% din preţ şi acesta a dus la majorarea cheltuielilor pentru producerea energiei.

„Termoelectrica” a prezentat în luna august o cererea la ANRE prin care a solicitat majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3%.

O cerere de majorare a tarifului la serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice către consumatorii finali, casnici şi non-casnici, a fost înaintată acum o săptămână şi de întreprinderile grupului Fenosa în Moldova. Consiliul de Administraţie al ANRE va lua o decizie în termen de 180 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *