Social

ANRE va aproba tarife separate pentru energie electrică

Astfel, tarifele vor fi diferențiate în funcție de nivelul tensiunii rețelelor electrice de distribuție la care sunt conectate instalațiile electrice ale consumatorilor. „Noile metodologii vor asigura o transparență mai mare, iar posibilitatea recuperării costurilor suportate de către întreprinderile de pe piața energiei electrice va încuraja investițiile în sector”, a spus Victor Parlicov, directorul general al ANRE. 

Compania „Gaz Natural Fenosa”, care are în proprietate trei rețele de distribuție, a propus o formulă nouă de reevaluare a activelor. Această formulă prevede ca pentru activele depreciate tarifar, dar în funcțiune să fie aplicat un cost suplimentar în tarif pentru întreținerea acestora. „Formula respectivă este aplicată în multe țări și nu poate conduce la majorarea tarifelor pentru consumatorii finali” , a spus președintele companiei Silvia Radu.

ANRE a solicitat companiei o estimare a costurilor ce urmează a fi incluse în tarif, iar o decizie finală va fi luată până pe 31 decembrie. Directorul ANRE a menționat că tarifele, care vizează consumatorii finali, vor fi calculate pentru următorii cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *