Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente

Femeia 24 Aprilie 2013, ora 05:41    Din editia print

Șansa 1, șansa 2, șansa X

Marime Font
 
 
 

Eu cred în șansa a doua, doar că nu cred că fiecare o merită. Să oferi cuiva o a doua șansă e ca și cum i-ai oferi un glonț, doar pentru că nu te-a nimerit prima dată. 

Sunt cuvinte clișeizate, pe care le tot citim pe rețelele de socializare, plasate de „prietenii noștri”. Sunt ca și vorbele din popor despre „ciorba reîncălzită” care și-a pierdut din gustul de la început.

E ciudată firea omului. Când are nevoie de o a doua șansă, pledează pentru ea până în pânzele albe. Crede cu tărie că merită încă o șansă, crede în schimbare, în lecția învățată, în puterea de a merge mai departe, în reînviere. Dar când alții ne roagă pentru a doua șansă, întoarcem spatele, închidem telefonul, găsim principii în care brusc începem să credem, devenim infailibili.Ce e rupt, rupt rămâne. Totuși, păstrăm cu înverșunare scaunul de la bunici, pe care l-am tot reparat de zeci de ori; purtăm puloverul ce l-am cusut de atâtea ori doar pentru că ne aduce aminte de primul sărut; lipim cartea de poezii doar pentru că păstrează în ea primul trandafir primit în dar.

În fiecare zi, ne oferim nouă înșine câte o șansă. O nouă oportunitate de a crede în noi, de a învăța din greșeli, de a repeta lecțiile, de a apăsa tasta „delete” și a începe să rescriem de la început propria poveste. Suntem egoiști. Oricât de mult am milita pentru drepturile oamenilor, tot la drepturile noastre ne gândim. Oricât de tare am striga libertate pentru alții, tot la libertatea noastră facem referire. Oricât de intens am crede în șansele oferite de două, de trei sau de mii de ori, în final vom ține cont doar de șansele ce ne-au fost promise nouă.

Uităm însă că viața ne oferă mereu o a doua șansă tuturor. Se numește „mâine”. Căci mâine „e o nouă zi”.
 

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md