Actualitate

Antiromâni, pe banii României!

Intr-un interviu acordat publicației Jurnal de Chișinău, prof. Ana Bejan a ținut să remarce contribuţia deosebită a României la dezvoltarea culturală a urbei, un dar deosebit fiind făcut acum șapte ani: Biserica românească din lemn „Sf. Martiri Brâncoveni”
.
Referindu-se la capitolul identitar, domnia sa a spus: „La Soroca, spre deosebire de alte centre raionale din Nord, suntem mai avansați la acest capitol, cred că 30-40 la sută sunt unioniști. Recent, în ziarul „Observatorul de Nord”, a apărut o declarație, semnată de veteranii Mișcării de Eliberare Națională care îndeamnă toată populația raionului Soroca să semneze pentru UNIRE, aceasta fiind unica ieșire din situație pentru acest stat. Următoarea declarație o voi semna și eu împreună cu alți cinci ex-deputați, dintre care doi au semnat Declarația de Independență. Numai asta ne salvează. Altă cale nu avem. Mentalitatea se schimbă foarte greu și cel mai dureros este că sunt tineri care gândesc ca nişte bătrâni senilizaţi, și sunt bătrâni care cugetă mai bine decât unii tineri. Sunt tineri care au învățat în România, care au primit burse de acolo, din banii poporului român, sunt oameni care au cetățenie română, care primesc indemnizații, pensii din România, și sunt antiromâni! Asta este cea mai mare tragedie a noastră. E trădare. Orașul e mic și noi cunoaștem om cu om, știm fiecare ce face şi ce gândește.

De obicei, sunt implicată în alegerile prezidențiale, parlamentare din România, știu că multe persoane cu pașapoarte românești nu vin să voteze. Dacă n-ai respect pentru țara asta, nu te mustră conștiința?”, îi întreabă pe cei vizați Ana Bejan.

Ioan POPESCU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *