Carte

Antologia lui Eugen Cioclea a fost lansată la Chişinău

Alături de fiica poetului, Laura Cioclea, editorii antologiei şi prietenii poetului au recitat versurile celui care a fost şi va rămâne „cel mai trist poet din Europa”.

Poezia lui Eugen Cioclea l-a inspirat întotdeauna pe actorul Andrei Sochircă. El i-a trăit în scenă mai toate poemele. Cu prilejul lansării noului volum „Antologic”, artistul a prezentat „Vreau să fiu cine-am fost niciodată”.

Redactorul cărţii, Emilian Galaicu-Păun i-a mulţumit fiicei poetului, Laura Cioclea, pentru faptul că i-a pus la dispoziţie manuscrisele cu poezii inedite ale tatălui său – peste 100 de pagini.

„Consider că este cel mai bun poet al secolului XX. A fost un poet apropiat. Îi sunt recunoscător. Graţie lui, am înţeles ce înseamnă cuvântul”, afirmă Emilian Galaicu-Păun.

Regretatul Eugen Cioclea a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și din Republica Moldova. A debutat în anul 1988 cu volumul de carte „Numitorul comun”. În 1991, publică un nou volum intitulat „Alte dimensiuni”. Ultimul proiect poetic semnat de Eugen Cioclea, în 2001, se numește „Dați totul la o parte ca să văd”.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *