Guvern

Anul 2012 va fi Anul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Astfel, în termen de o lună, va fi aprobat şi Programul naţional de manifestări cultural-artistice consacrate Anului Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Hotărârea urmează a fi discutată în Parlament. 

Guvernul a aprobat astăzi Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră şi Planul de armonizare a legislaţiei pentru anul 2012. Potrivit ministrului Justiţiei Oleg Efrim, planul de armonizare a legislaţiei poate fi ulterior modificat pentru că agenda Ministerului Transporturilor nu este definitivată. În contextul Strategiei de reformare a Justiţiei au fost aprobate modificări la Codul de procedură civilă. Astfel, toate cauzele civile, cu excepţia celor cu privire la procedurile de insolvabilitate, vor fi atribute instanţelor de fond.

Astăzi a fost aprobat şi proiectul Legii cu privire la organizaţiile financiare nebancare. Legea va îngloba activitatea financiară nebancară, inclusiv activitatea de microfinanţare. "Trebuie să mai muncim la noţiuni", a spus ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. "Proiectul este necesar. Îl aprobăm, dar trebuie să revenim asupra unor prevederi", a adăugat V. Lazăr.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *