Timpul Liber

Anul European al Voluntariatului 2011: Concurs de proiecte

Academia Şcolilor din Europa Centrală organizează pentru a cincia oară un concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune cu tema: "Să construim punţi de legătură în societate – fii voluntar în comunitatea ta!"
Unul dintre obiectivele Anului European al Voluntariatului 2011 este acela de a creşte vizibilitatea activităţilor de voluntariat şi de a-i pune în valoare pe cei care le desfăşoară. Oricine poate fi voluntar şi, pe lângă satisfacţia personală, voluntariatul oferă şi importante oportunităţi de învăţare.

Şcolile şi liceele din toate oraşele din Republica Moldova, pot să se înscrie în competiţie, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa. Propunerile de proiecte vor fi trimise până la data de 30 aprilie 2010, după care un juriu internaţional va evalua şi selecta cele mai bune proiecte, care vor fi înscrise în ediţia acces 2011/2012 şi vor fi premiate cu o bursă. Pe parcursul etapei de implementare, au loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii primesc sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor.
Iniţiativa este susţinută de Ministerele Educaţiei din toate ţările participante. La ediţiile precedente desfăşurate până în prezent au luat parte aproximativ 16.000 elevi şi 2000 profesori.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *