Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:13
Abonamente

Cultură 31 Ianuarie 2011, ora 05:05    Din editia print

Anul Nou Chinezesc la Chişinău

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Săptămâna trecută, Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova a organizat mai multe manifestări cu ocazia sărbătorii Anul Nou Chinezesc, aceasta mai fiind cunoscută şi ca Sărbătoarea Primăverii, care are loc în fiecare an la date diferite. În 2011, Anul Nou Chinezesc începe la 3 februarie.

Ambasadorul Chinei în R. Moldova, Fang Li, a reunit copiii de la câteva licee şi gimnazii din capitală la o manifestare dedicată sărbătorii la Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”, unde au fost vernisate o expoziţie foto şi alta de carte despre civilizaţia Chinei. Iar vineri seară, diplomaţii chinezi acreditaţi la Chişinău, în colaborare cu Institutul „Confucius” de la Universitatea Liberă Internaţională, au organizat la Teatrul „Mihai Eminescu” un concert prezentat de Universitatea Pedagogică Nord-Vest a Chinei. Printre oaspeţii de onoare, au fost prezenţi Marian Lupu, preşedintele interimar al R. Moldova, ex-preşedinţii Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin, Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în R. Moldova, şi alte oficialităţi.

Ambasadorul Fang Li, preşedintele interimar Marian Lupu, dar şi rectorului ULIM, Andrei Galben, au menţionat importanţa relaţiilor bilaterale dintre R. Moldova şi China. În programul spectacolului au fost incluse cântece şi dansuri populare chinezeşti, acrobaţia „Bucătarul fericit”, kungfu - arte marţiale, cântece de dragoste, dar şi o surpriză a serii - cântecul „Trandafir de la Moldova”, interpretat pentru prima dată pe o scenă moldovenească în limba chineză.
Sărbătoarea Primăverii este una dintre cele mai importante în China.Cristina Budeanu,
studentă la USM 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md