Actualitate

Anunţ devastator pentru milioane de oameni. Autoizolare şi carantină până pe 10 iunie!

Numărul total de cazuri vin din toate cele 50 de state și Washington DC, dar și din celelalte teritorii ale SUA și cetățeni repatriați din alte țări.

Până acum, Hawaii și Wyoming sunt singurele state care nu au raportat niciun deces din cauza COVID-19. În ultimele zile, numărul de cazuri noi zilnice s-a situat între 13.000 și 20.000.

În aceste condiţii, tot mai multe state americane încep să sporească măsurile de prevenţie, extinzând restricţiile impuse în anumite zone.

De pildă, guvernatorul statului Virginia, Ralph Northam, a dispus ca toţi locuitorii să stea în case până pe 10 iunie, în contextul în care 27 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza noului coronavirus, la un total de 1.250 de cazuri confirmate, transmite CBNC.

Amenzi de la 5.000 de dolari

Şi guvernatorul statului Maryland, Larry Hogan, a anunţat o măsură similară fără precedent, cerându-le locuitorilor să-şi limiteze deplasările doar pentru cumpărăturile de bază sau pentru urgenţe medicale. Cei care încalcă ordinul vor fi amendaţi cu 5.000 de dolari sau pot merge chiar la puşcărie.

“Fiecare locuitor poate fi un erou în această bătălie doar stând acasă, în locuinţa sa. Nu este vorba de o simplă recomandare, este un ordin direct pe care vi-l adresez în aceste timpuri dificile”, a explicat guvernatorul republican decizia sa.

Hogan a mai spus că vor fi consecinţe economice davestatoare, cum ar fi o rată record a şomajului de 25%, însă el a insistat pe nevoia de protejare a vieţii locuitorilor în faţa unui inamic invizibil extrem de periculos.

Estimări sumbre: 200.000 de americani ar putea fi ucişi de COVID-19
Pandemia de coronavirus ar putea ucide între 100.000 și 200.000 de americani, a avertizat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase.

Expertul guvernamental, unul dintre membrii importanți ei echipei președintelui Donald Trump care se ocupă de criza legată de COVID-19, a declarat la CNN că milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus.

https://www.capital.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *