Actualitate

Aparatele de uz casnic nu vor putea fi plasate pe piaţă fără o etichetă

Regulamentele stabilesc cerințe de performanță energetică pentru aspiratoare, instalații pentru încălzirea incintelor, instalații de încălzire cu funcție dublă, pachete de instalație pentru încălzirea incintelor, regulatoare de temperatură și dispozitive solare și pachete de instalație de încălzire cu funcție dublă, instalații pentru încălzirea apei, rezervoare pentru apă caldă și pachete de instalație pentru încălzirea apei și dispozitive solare etc.

Potrivit regulamentelor, cerințele față de etichetarea produselor va duce la ridicarea calității produselor, reducerea consumului de energie și reducerii emisiilor C02. Totodată, respectarea cerințelor de informare prin etichetă a consumatorilor despre consumul de energie a aparatelor expuse spre comercializare sau chirie va repune producătorii, importatorii și distribuitorii de produse calitative în cadrul unei concurențe loiale.

Etichetarea și informațiile standard despre consumul de energie al aparatelor de uz casnic și a altor produse cu impact energetic vor fi o cerință obligatorie pentru producători, importatori și furnizori. Cheltuielile de producere a etichetelor și fișelor urmează a fi suportate de către producător. Echipamentele importate de pe piața comunitară și/sau europeană sunt deja însoțite de eticheta corespunzătoare.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *