Fotbal

Apare o nouă echipă Dinamo

Din conducerea echipei de seniori vor face parte Dan Ionescu, fostul şef al Departamentului Juniori al FRF, care va ocupa funcţia de director tehnic, şi Ionel Augustin, care va fi cel mai probabil antrenorul principal al formaţiei de seniori. Antrenor al portarilor va fi Emilian Dolha.

Totodată va fi înfiinţat un centru de copii şi juniori, care se va numi „Academia de Fotbal Cornel Dinu”. Investiţia iniţială va fi de trei milioane de euro.

Cornel Dinul a declarat că mai sunt detalii de pus la punct cu privire la acest proiect.

„Este vorba despre o academie de fotbal, prin care să creştem copii. Eu sunt de acord să ajut la creşterea unor copii în loc să aducem la echipă petarde precum Katskikas, Salomao sau alţi străini. Mai sunt formalităţi de pus la punct. Deocamdată este vorba despre o intenţie şi trebuie să fie realizate mai multe condiţii. Până când nu sunt realizate aceste condiţii, nu avem cum să demarăm acest proiect. Eu sunt adeptul ideii ori facem un lucru serios ori nu ne amestecăm şi, din ceea ce ştiu, şi domnul Badea are aceeaşi filosofie”, a declarat Cornel Dinu.

Noua echipă Dinamo ar urma să evolueze pe teren propriu pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare şi să se înfrunte cu rivale ca Rapid, suţinută de Primăria Sectorului 1 şi cu CSA Steaua, condusă de Marius Lăcătuş.

Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo este vechea societate care a administrat cubul din Liga I şi acum este acţionar minoritar în SC Dinamo 1948 SA, gruparea patronată de Ionuţ Negoiţă.

În baza unui contract de asociere cu CS Dinamo, ACS FC Dinamo Bucureşti, aflată în insolvenţă, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

FC Dinamo 1948, patronată de Ionuţ Negoiţă, şi asociaţia controlată de Nicolae Badea, care are dreptul de folosire a Stadionului Dinamo, se află în conflict, din cauza faptului că ACS FC Dinamo se opune modernizării arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Săptămâna trecută, Marius Bacria, reprezentantul Asociaţiei CSFC Dinamo, a declarat că societatea sa este de acord să renunţe la contractul de asociere cu CS Dinamo privind folosirea stadionului numai în situaţia în care i se va garanta, printr-un act adiţional, că va primi înapoi arena după modernizare. ACSFC Dinamo este în insolvenţă, iar creditorii acesteia o obligă să nu renunţe altfel la contractul de asociere, a explicat el.

Preşedintele CS Dinamo, Monica Iagăr, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au anunţat că stadionul va fi reconstruit de CNI, dar nu au oferit prea multe detalii cu privire la eliberarea de sarcini a terenului şi la modalitatea de punere în practică a proiectului.

Sursa: digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *