CSI / Rusia

APCE refuză să comenteze declaraţiile Kievului despre retragerea delegaţiei ucrainene, în cazul revenirii Rusiei la Adunare

Din acest motiv, Adunarea a refuzat să comenteze în mod oficial declaraţiile Kievului cu privire la posibilă retragere a delegaţiei ucrainene la APCE, în cazul revenirii Rusiei la Adunare.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat săptămâna această că delegaţia Ucrainei şi-ar putea înceta participarea la lucrările APCE, că răspuns la recunoaşterea prerogativelor anulate anterior pentru membrii delegaţiei ruse.

În acelaşi timp, sursa DW a spus că „emoţiile ucrainenilor pot fi înţelese”, dar o astfel de mutare nu ar fi justificată în sensul protecţiei intereselor Ucrainei în APCE.

Între timp, în Adunare se pare că a izbucnit o dispută asupra chestiunii ruseşti. DW susţine pe surse că există o „minoritate influenţă” care face lobby în favoarea întoarcerii delegaţiei ruse la APCE. Această minoriate include lideri ai unor grupuri politice care sunt ghidate de principiul: „Rusia este prea mare pentru a o ignoră”.

În acelaşi timp, lor li se opune aşa-numită „majoritate tăcută” a delegaţiilor naţionale, care sunt convinse că, pentru a reveni în APCE, Rusia ar trebui să îndeplinească cerinţele rezoluţiilor Adunării privind Crimeea şi Donbas. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *