Chișinău

APEL / Salvaţi parcul de pe strada Dimo!

Protestatarii spun că au sesizat primăria municipală, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Ministerul Mediului, poliţia despre faptul că se distruge parcul şi că autorizaţia de construcţie a fost eliberată cu mari încălcări, dar fără mari rezultate. În urma multiplelor proteste, Primăria mun. Chişinău a dispus stoparea lucrărilor. Însă omul de afaceri care a pornit construcţiile a atacat la Curtea de Apel Chişinău decizia primăriei cu privire la anularea autorizaţiei de construcţie, iar Curtea i-a dat câştig de cauză.

Construcţia începe de la marginea drumului, trece peste acoperişul a patru garaje şi continuă în parc. Agentul economic, având acordul în scris al celor patru proprietari de garaje, a obţinut autorizaţie de construcţie de la primărie, deşi nu avea permisiunea de la Agenţia Ecologică de Stat şi de la „Termocom”. Reprezentantul „Termocom”-ului ne-a spus că administraţia întreprinderii în niciun caz nu-şi va da acordul ca pe locul cu pricina să se construiască ceva, deoarece pe acolo trece o magistrală termică cu diametrul de 600 mm, zona de protecţie a acesteia fiind reglementată prin lege. Şi Ministerul Mediului, prin intermediul Agenţiei Ecologice de Stat, a emis o hotărâre de sistare a lucrărilor.

Ion Caleinic, administratorul asociaţiei proprietarilor de garaje 134, ne-a spus că fostul preşedinte al asociaţiei nu avea dreptul să dea acordul pentru construcţia spălătoriei, fiindcă nu a convocat adunarea tuturor proprietarilor de garaje, ci a discutat doar cu cei patru.

Ecologistul Gheorghe Cibotari a menţionat indignat că autorităţile în loc să amenajeze spaţii verzi, le distrug construind în ele staţii PECO, spălătorii. Protestatarii cu niciun preţ nu vor să cedeze, fiind dispuşi să meargă până li se vor satisface revendicările.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *