Actualitate

Apel catre partidele necomuniste

Miscarea Actiunea Europeana reitereaza apelul catre toate partidele necomuniste sa realizeze o larga coalitie, care sa duca la formarea unei majoritati pentru democratie si prosperitate.

Rezultatele partiale dupa numararea a peste 98 la suta din voturile exprimate arata ca cel mai anacronic, mai conservator si mai daunator partid din istoria Moldovei, PCRM, a pierdut alegerile. Suntem convinsi ca nici acest scor nu exprima fidel votul real, deoarece este rezultatul unei campanii de presiune, santaj si fraude comise de PCRM. Aceste rezultate ne dau insa sperante ca Moldova a inceput tratamentul impotriva maladiei rosii.

Este momentul ca toate formatiunile politice necomuniste sa se uneasca intr-o coalitie largita a fortelor democratice pentru a porni pe drumul reformelor si pentru recastigarea demnitatii si libertatii. Facem un apel, de asemenea, catre Marian Lupu sa demonstreze ca este un politician de caracter si ca s-a lepadat definitiv de trecutul comunist.

Consideram ca a venit momentul ca toate fortele progresiste sa treaca peste orgolii si sa faca front unit pentru izolarea PCRM, indiferent de presiunile care se vor exercita in perioada urmatoare. Majoritatea partidelor necomuniste este una fragila, dar care se poate impune daca toate formatiunile vor vorbi aceeasi limba. Electoratul nu va ierta – iar cazul PPCD este sugestiv – un joc politic ambiguu, de compromis, care sa permita mentinerea PCRM in structurile de conducere ale statului. Credem ca in urmatoarele zile cele patru partide democratice trebuie sa semneze un protocol de colaborare parlamentara, care sa stea la baza unei politici pro-europene, pentru o viata mai buna in Republica Moldova. In joc este soarta tuturor moldovenilor de buna-credinta care si-au pus sperantele in cea de-a doua noastra sansa la democratie.

Serviciul de presa al MAE
30 iulie 2009

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *