Actualitate

APEL catre societatea civila din RM, oamenii de stiinta si cultura, oamenii de afaceri, membrii ONG-urilor

Stimati concetateni,
R. Moldova se afla intr-un moment istoric. Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie ne ofera sansa sa respingem hotarat trecutul comunist, identificat cu saracie, foamete, deportari si alte crime impotriva propriului popor. Avem sansa de a alege perspectiva unui trai civilizat, intr-un stat de drept, bazat pe valorile democratice, in care fiecare om devine stapan pe destinul sau. Actualele alegeri parlamentare vor hotari soarta fiecarui cetatean in parte si vor determina cursul de dezvoltare al Republicii Moldova in general, pentru multi ani inainte.

Derutati de faptul ca, de data aceasta, nu vor putea castiga alegerile prin frauda, comunistii au mobilizat intregul lor arsenal propagandistic pentru a dezinforma populatia si a manipula opinia publica, pentru a calomnia si discredita partidele de opozitie, pe liderii lor. Aparatul de stat, inclusiv structurile de forta, institutiile publice radio si tv, in mod fraudulos, au fost puse la cheremul partidului comunistilor. In conditiile actualei crize politice, prin dezinformare si manipulare, comunistii au creat in mijlocul unui segment de populatie o stare de incertitudine si confuzie. Din pacate, ostatici ai propagandei comuniste au devenit, uneori, chiar parintii si bunicii nostri, fratii si surorile noastre, apropiatii si vecinii nostri. Intr-un adevarat vid informational s-au pomenit oamenii simpli de la sate. Este de datoria tuturor celor mai informati sa-i ajutam pe apropiatii nostri sa se orienteze in actuala situatie politica deloc simpla.

Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Alianta ”Moldova Noastra” fac apel catre adeptii si simpatizantii lor, indeosebi catre reprezentantii intelectualitatii, catre oamenii de stiinta si cultura, oamenii de afaceri, membrii asociatiilor si societatilor neguvernamentale si catre toti oamenii de buna-credinta, sa se implice mai activ in mobilizarea electoratului cu viziuni democratice. In zilele care au ramas pana la alegeri, discutati sufleteste si cat mai sincer cu toti oamenii apropiati. Cei din Chisinau si din alte orase, mergeti acasa, la tara, la rudele dumneavoastra, mai ales la cele in varsta. Cei pe care saracia comunista i-a obligat sa munceasca peste hotare, cei carora le lipseste posibilitatea de a se deplasa la bastina, telefonati-va familiile, prietenii si explicati-le cu rabdare si dragoste ca trebuie sa aleaga un viitor european pentru Republica Moldova. Daca fiecare sustinator al Opozitiei ar reusi sa convinga macar cate o singura persoana sa nu mai voteze comunistii, victoria noastra este garantata.

Ne exprimam convingerea ca fiecare cetatean se va patrunde de marele adevar: vom scapa de saracie si vom asigura R. Moldova un viitor european doar in cazul in care vom inlatura de la putere regimul comunist criminal in frunte cu Voronin.

Mihai Ghimpu, presedintele PL

Vlad Filat, presedintele PLDM

Serafim Urecheanu, presedintele AMN

 

Achitat din fondul electoral al AMN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *