Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Actualitate 9 Noiembrie 2015, ora 14:12

Apel la acțiune „Plantăm fapte bune în Moldova”. Un grup de tineri vor să împădurească Moldova

Marime Font

Republica Moldova se află printre cele mai despădurite state de pe continent, pădurile abia ocupând 11% din teritoriu. Asta în timp ce nivelul mediu european ajunge la 45%.

În acest context, ONG-ul „EcoVisio”, în parteneriat cu comunitatea „Plantăm fapte bune în România”, lansează proiectul „Seed it Forward”. Prin intermediul acestuia, organizațiile își propun să reabiliteze și re-sădească păduri.

Prima acțiune din cadrul proiectului, întitulat „Plantăm fapte bune în Moldova”, va avea loc pe 14 noiembrie și va începe în comuna Bubuieci din municipiu Chișinău, prin implicarea atât a voluntarilor și a membrilor societății civile, cât și a cadrelor didactice din zonă, dar și din intreg municipiu. Vor urma re-plantări și primăvara, dar și cel puţin cinci ani de monitorizare şi grijă pentru a asigura sustenabilitatea iniţiativei şi a folosi această experienţă pentru următoarele proiecte din întreagă ţară. Au fost identificate circa cinci hectare pentru plantare, iar la acțiune sunt așteptați patru sute de voluntari.
Acesta este terenul de plantare

Acest proiect are scopul de a informa și de a atrage atenția atât a societății civile, cât și a autorităților publice, asupra necesității vitale a reîmpăduririlor, care nu reprezintă o activitate doar pentru „activişti neliniştiţi”, dar și o oportunitate de a contribui la un viitor bun al ţării pentru toţi cărora le pasă.

Prin plantări, participanții vor combate eroziunea solurilor. Creșterea procentului împăduririi va diminua efectele schimbărilor climaterice manifestate prin secete, ploi torenţiale şi valuri de călduri. De altfel, va fi restaurată biodiversitatea, element foarte important pentru a avea un mediu de viață sănătos.

Doritorii de a participa la acest eveniment pot contacta organizatorii prin intermediu reţelei de socializare Facebook, dar și pe siteul seeditforward.org. Întâlnirea și ghidarea voluntarilor, care vor să participe la acțiunea de împădurire, sunt așteptați în incint Universității Ion Creangă din Chișinău, la următoarele ore: 8:30, 9:30,10:30 și 11:30.

Mai multe detalii despre acțiune găsiți AICI. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md