Editorial

Apel la dragoste

Din păcate sunt prea puține lucruri bune și frumoase astăzi, iar criza din societatea noastră ne provoacă la ură, la judecarea aproapelui, la nesocotirea voinței celuilalt. De aceea cred că un apel la dragoste unii față de alții e bine venit. Chiar și atunci când părerile noastre diferă, să încercăm să îi lăsăm celuilalt dreptul la opinie fără a-l disprețui. Să ne deranjeze, cum ne învață scriptura, păcatul, dar nu păcătosul.

Liniștea și rugăciunea trebuie să ne însoțească în tot ceea ce facem. Să ne spunem opiniile fără patimă, fără ură, fără înfierarea vecinului. Pentru că, până la urmă, dacă suntem creștini adevărați, știm bine că împărăția noastră nu e din lumea aceasta, iar singurul nostru împărat e Iisus Hristos.

Asta nu înseamnă să nu avem o opinie sau să nu ne doară faptul că în Moldova e sărăcie, corupție, nedreptate, că fiecare om care umblă după putere își caută propriul interes. Dar aceste plăgi ale societății nu trebuie să ne transforme în purtători de ură și haos. Și nimeni nu ne oprește să ne punem pe genunchi și să ne rugăm pentru pace și bună înțelegere.

Să nu uităm de îndatoririle noastre față de societate. Ești brutar, coace o pâine bună și curată; ești medic, vindecă bolnavii după puterile tale; ești profesor, învață-i pe copii; ești jurnalist, susține-ți punctul de vedere cu sinceritate; ești într-o funcție de conducere; slujește-i pe ceilalți așa cum îți cere credința și cum ai fost însărcinat să faci.

Dar să ne ferim de ură, de judecată, de violență. Să ne ferim de dezbinare, fiindcă știm foarte bine cine e tatăl minciunii, cel care încearcă din răsputeri să ne dezbine. Pentru că, dacă traducem din greacă, diavolul înseamnă dezbinătorul. Să luăm aminte la noi înșine și la lipsa dragostei din inimile noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *