Frumusețe

Aplicarea corectă a produselor destinate îngrijirii părului

Numărul tot mai mare de produse de acest gen invadează rafturile raioanelor de specialitate, iar atunci când pleci la cumpărături alegerea pe care trebuie să o faci nu poate fi chiar una extrem de uşoară. Pentru a alege şamponul, balsamul sau tratamentul corect, trebuie să ştii ce vrei să obţii de la aceste produse, dar trebuie, înainte de toate, să ştii foarte bine ce fel de păr ai. Este la fel ca şi în momentul în care alegi cremele pentru întreţinerea tenului. Dacă ai părul gras, trebuie să foloseşti o gamă de produse care scad secreţia de sebum. Dacă ai părul uscat, trebuie să foloseşti tratamente de întreţinere. Chiar dacă şamponul este destinat curăţării părului şi mai poţi să faci rabat de la un anumit tip de şampon, ar fi bine ca în general să foloseşti şamponul adecvat tipului tău de păr. Dacă în ceea ce priveşte şamponul mai poţi încălca regula, în ceea ce priveşte balsamul nu trebuie să faci rabat de la calitate!

Pentru a avea un păr frumos, pe lângă anumite reguli care sunt general valabile, citeşte cu atenţie şi ţine cont şi de indicaţiile menţionate pe ambalajul produsului şi mai ales de modul de utilizare a acestuia. În cazul în care nu ştii foarte clar cum să foloseşti aceste produse, mai concret dacă le aplici incorect, acestea nu au rezultatele mult aşteptate. Pentru ca părul să fie cât mai mătăsos, să aibă strălucire şi volum, trebuie să urmezi corect paşii de curăţare şi întreţinere.

Primul pas este şamponarea. Şampoanele sunt în general aplicate, iar apoi masate pe păr şi pe pielea capului. Astfel, produsul este repartizat în mod uniform, iar scalpul este stimulat şi porii părului se deschid, şamponul putând acţiona mai bine. Încearcă să masezi cât mai mult scalpul cu şampon şi pentru o curăţare perfectă, dar şi pentru ca tu să ai câteva minute de relaxare.
• Dacă ai părul gras şi este necesar, îl poţi spăla în fiecare zi;
• Utilizează duşul pentru a uda şi a clăti părul;
• Nu te spăla pe cap cu apă din cadă, pentru că săpunul şi gelul pentru corp nu sunt adaptate curăţării părului;
• Aplică şamponul diluat;
• Efectuează un masaj încet şi circular pentru a nu-ţi încâlci părul;
• Pentru o curăţare intensă, aplică şamponul de două ori.

După clătirea şamponului, urmează a doua fază a menţineri sănătății părului: aplicarea balsamului şi a produselor active de îngrijire. Acestea variază în funcţie de tipul produsului. Balsamul se aplică doar la nivelul pielii capului! Evită să îl întinzi pe toată lungimea firului de păr, dacă balsamul trebuie aplicat doar la rădăcină. Dacă balsamul acţionează doar asupra firului de păr, trebuie să nu fie aplicat la rădăcini, ci doar spre vârfuri. Pentru a afla aceste mici amănunte, nu trebuie decât să fii atentă la ceea ce scrie pe etichetă.
• După ce ai aplicat şamponul şi ai clătit, „stoarce” părul;
• Întinde balsamul pe lungimea firului de păr, dinspre frunte spre ceafă;
• Lasă-l să acţioneze un minut sau două, apoi clăteşte bine părul;
• Absoarbe apa din păr cu ajutorul unui prosop şi nu încerca să îl usuci ștergându-l puternic cu acesta.

În cazul în care ai un păr mixt, gras la rădăcină şi uscat la vârfuri, trebuie să aplici un tratament cu o mască hidratantă pentru a revigora vârfurile. Toate produsele care se aplică după şamponare şi îngrijirea cu balsam, trebuie aplicate doar în momentul în care părul este foarte bine clătit şi puţin stors.

• Spală bine părul cu şampon şi usucă-l;
• Separă părul în şuviţe cu ajutorul unui pieptene subţire şi aplică tratamentul din doi în doi centimetri;
• Masează încet pielea capului sau întinde tratamentul cu ajutorul unei perii;
• Lasă produsul să acţioneze cât timp este indicat;
• Clăteşte bine pentru a îndepărta tratamentul.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *