Astăzi 11 August 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:18
Abonamente

Editorial 8 Mai 2015, ora 06:04    Din editia print

Marime Font

Apologia RĂULUI de la origini până în prezent

Pacea de la București din 1812 a fost un tratat de pace semnat pe 16 mai 1812, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc din 1806-1812. Tratatul avea 16 articole publice şi două articole secrete. 

Prin articolele 4 şi 5, Imperiul Otoman ceda Imperiului Rus un teritoriu de 45.630 km2, cu 482.630 de locuitori, cinci cetăţi, 17 oraşe şi 695 de sate (conform cu recensământul ordonat de autorităţile ţariste în 1817). Au trecut în componența Imperiului Rus ținuturile Hotin, Soroca, Orhei, Lăpuşna, Greceni, Hotărniceni, Codru, Tighina, Cârligătura, Fălciu, partea răsăriteană a ținutului Iaşilor şi Bugeacul. Autoritățile țariste au denumit, în 1813, noua regiune ocupată „Bessarabia”. Actul de anexare a Basarabiei de către Imperiul Rus a fost unul fraudulos, deoarece încălca practica internaţională, cu toate normele de drept existente la moment.

Fraudulos ca orice alt act comis împotriva noastră de atunci. Și trebuie să știm de când a început răul, pentru a ști cum să-l îndreptăm: la 16 mai 1812 ne-au separat pentru prima dată! Pentru că nu te poți întreba de ce trăiești într-un stat fără justiție, cu sărăcie și lipsit de perspective, iar singura ta explicație să fie faptul că politicienii sunt corupți. NU, explicații sunt mult mai profunde.

Loading...


Statul de astăzi – R. Moldova - este un stat al neamului nostru, neam care se întinde de la Tisa până la Nistru și dincolo. Statul de astăzi, Republica Moldova, are la origini momente frauduloase provocate de alții cum e RAPTUL BASARABIEI din 1812 sau OCUPAȚIA SOVIETICĂ din 28 iunie 1940. Statul R. Moldova a fost creat ca o reacție la despărțirea de imperiul răului – Imperiul Sovietic. Fraudele continuă și în ziua de azi și le fac alții, tot din acele colțuri de lume, pentru că nu cred că cei care citesc acest articol au furat miliardul de la Banca de Economii sau au fost implicați în vânzarea aeroportului.

Trebuie să înțelegem că, fiind singur pe lume, acest stat nu poate exista, din raționamente identitare, geo-politice, economice, sociale și culturale:
- O clasă politică devotată statului Republica Moldova nu poate exista niciodată pentru că omul este atașat nu de o formă statală trecătoare, ci omul este atașat de neamul său și de interesele neamului său. Ori, în aceste momente de cumpănă la nivel internațional, avem interesul de a fi uniți pentru a ne putea apăra.
- Un stat neutru este o aberație pe care numai propaganda rusească o poate inocula în mintea oamenilor. Pe lumea asta nu există state neutre, Elveția mult-propagată este o convenție mondială pentru sistemul bancar. Statul R. Moldova nu este în acest moment unul neutru pentru că are pe teritoriul său o armată de ocupație.
- Un stat trebuie să aibă pe teritoriul său nu doar agricultură, ci și industrie, economie turism și toate componentele unei ȚĂRI. Unind ce are bun România cu ce are bun Republica Moldova, se poate face puterea pe care ne-o dorim.
- Minoritățile și specificul etnic trebuie respectate și încurajate. În acest moment, nu doar identitatea națională a noastră se caută a fi despărțită artificial în două, ci se distruge identitatea națională a ucrainenilor, bulgarilor, găgăuzilor și a altor minorități. Peste Prut, drepturile minorităților sunt respectate, iar fiecare etnie are reprezentantul ei în Parlament.
- Justiție independentă nu va exista niciodată pe teritoriul statului Republica Moldova, în forma sa actuală. Sistemul de corupție și de rudenie existent nu poate fi extirpat decât prin Justiția din România care să treacă Prutul, alături de investiții europene nederanjate de sistemul mafiot și de fonduri europene nerambursabile. Or, asta e posibil numai prin Unire.
- Piața de desfacere pentru produsele agroalimentare trebuie să fie una mare și interioară, nu exterioară și sensibilă la contexte politice de moment. De asta ne trebuie o Țară mai mare, cu o piață de desfacere mai mare.

Unirea nu o vor aduce politicienii, nici americanii, nici tancurile. Unirea adevărată se va produce dacă o vor cere oamenii. La București se vrea și se cere, e TIMPUL cel mai potrivit ca să se ceară în număr cât mai mare și la Chișinău. Sâmbătă, 16 mai, ora 14:00 –Piața Marii Adunări Naționale - ieșiți din casă pentru a pune capăt RĂULUI și a-l înlocui cu BINELE. Nu există nicio altă soluție.

Un articol de: George Simion
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 11 August 2020, ora: 11:18

FOTO.VIDEO /// Proteste nocturne în Belarus - Sângerosul dictator Lukașenko a trimis mascații să tragă în protestatari (+18)

FOTO.VIDEO /// Proteste nocturne în Belarus - Sângerosul dictator Lukașenko a trimis mascații să tragă în protestatari (+18)

Confruntarea dintre populația nemulțumită de rezultatul alegerilor și miliția lui Lukașenko a continuat și în noapte de 10 august.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 09:04

Belarus: nimic nu va mai fi la fel în această țară (Le Monde)

Belarus: nimic nu va mai fi la fel în această țară (Le Monde)

Ultimul dictator din Europa și-a anunțat victoria la alegerile prezidențiale de duminică, 9 august. Deoarece mii de manifestanți din Belarus contestă rezultatul electoral, UE trebuie să facă totul pentru a ajuta societatea civilă să își decidă destinul .

( ) Citeşte tot articolul

Chișinău 11 August 2020, ora: 08:32

OASIS APARTMENTS - FINALIZAREA FAȚADEI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

OASIS APARTMENTS - FINALIZAREA FAȚADEI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Dezvoltatorul Complexului Oasis Apartments anunță finalizarea fațadei! Anunțul a fost făcut într-un filmuleț pe facebook. Din imagini puteți observa finisajele exclusiviste, dar și terasele din sticlă. Lucrările executate impecabil sunt un nou motiv de mândrie pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 11 August 2020, ora: 08:04

VIDEO: Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferinţa de presă

VIDEO: Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferinţa de presă

 Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa, citată de Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 11 August 2020, ora: 07:34

Belarus, o ţară săracă şi mică condusă de un dictator la care UE nu poate rămâne indiferentă: ce se întâmplă acolo are impact asupra geopoliticii locale, puterii din Rusia şi importurilor de petrol şi gaze naturale

Belarus, o ţară săracă şi mică condusă de un dictator la care UE nu poate rămâne indiferentă: ce se întâmplă acolo are impact asupra geopoliticii locale, puterii din Rusia şi importurilor de petrol şi gaze naturale Foto: simbol

Pandemia şi alegerile prezidenţiale din Bielorusia au reamintit europenilor că această ţară există. Dincolo de amu­za­mentul provocat de remarcile preşedin­telui reales Aleksandr Lukaşenko, ultimul dictator al Europei, despre coronavirus, cum că acesta poate fi ţinut la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 07:32

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, în timp ce ciocnirile dintre poliţie şi protestatari au continuat luni, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 11 August 2020, ora: 04:42

Iohannis a promulgat legea! Se schimbă buletinele de identitate. Ce se întâmplă dacă refuzi

Iohannis a promulgat legea! Se schimbă buletinele de identitate. Ce se întâmplă dacă refuzi

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români. Această lege introduce de asemenea și posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau cărți electronice de identitate pentru copiii sub 14 ani...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 11 August 2020, ora: 02:48

De ce ar trebui să bei apă cu lămâie. 11 beneficii de care nu știai

De ce ar trebui să bei apă cu lămâie. 11 beneficii de care nu știai

 Ați auzit, desigur, de minunile pe care le face in corpul tau “banala” apa cu lamaie. Dincolo de faptul ca te hidratezi, adaugand totodata savoare paharului cu apa, apa cu lamaie are multiple beneficii asupra organismului vostru.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 11 August 2020, ora: 01:39

De ce a renunțat Rusia la Crimeea acum 60 de ani?

De ce a renunțat Rusia la Crimeea acum 60 de ani?

Peninsula Crimeea a făcut parte din Rusia începând cu anul 1783, când imperiul țarist o anexează în urma înfrângerii forțelor otomane, până în 1954, când guvernul sovietic decide transferarea Crimeii de sub autoritatea Republicii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 00:57

opinie Sever Voinescu: Despre următoarea dictatură

Sever Voinescu: Despre următoarea dictatură

 Poate că am văzut (prea) multe, poate că am citit și ce nu trebuie la viața mea, poate că am îmbătrînit, poate că mi s-a tocit simțul civic, dar nu mai pot să mă inflamez de cîte ori țipă strada sau Facebook-ul că vine dictatura. Țipau cînd cu...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 11 August 2020, ora: 00:31

În realitate, în TOATĂ istoria sa, Rusia a fost un stat AGRESOR

De fapt, în toata istoria sa, Rusia a fost un stat agresor. Să creada că a cucerit o șesime din suprafata planetei numai ca urmare a războaielor de aparare, poate doar un om complet lipsit de orice cunoaștere a istoriei, sau care si-a pierdut complet capacitatea de a gândi, după...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 00:03

opinie Nicolae Negru: „Reputația lui Lukașenko nu este pătată de acuzațiii de corupție, el nu a fost prins luând „kuleoașe” de la oligarhi nici locali, nici ruși, ca Dodon”

Nicolae Negru: „Reputația lui Lukașenko nu este pătată de acuzațiii de corupție, el nu a fost prins luând „kuleoașe” de la oligarhi nici locali, nici ruși, ca Dodon”

Aleksandr Lukașenko rămâne președinte al Belarusului și nici nu era de așteptat ca „alegerile” organizate de el să le câtige altcineva.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 11 August 2020, ora: 00:00

Horoscopul zilei de azi MARȚI 11 AUGUST 2020. O altă turnură!

Horoscopul zilei de azi MARȚI 11 AUGUST 2020. O altă turnură!

 Dupa o prima zi din saptamana cu tente dramatice, astrele ne aduc o alta turnura. E timpul sa-ti schimbi perspectivele, sa vezi imaginea de ansamblu a intregii situatii. Pentru ca atunci cand vezi totul, ca si cand ai privi de sus, poti descoperi aspecte pe care nu le poti sesiza din...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 10 August 2020, ora: 14:18

„Pro Moldova” supărată foc după ce Pavel Filip a anunțat că vrea discuții dintre PDM, PSRM și PAS+PPDA

„Pro Moldova” supărată foc după ce Pavel Filip a anunțat că vrea discuții dintre PDM, PSRM și PAS+PPDA

„PDM își declină responsabilitate pentru actul guvernării”, anunță Pro Moldova într-un comunicat de presă, după ce Pavel Filip a făcut un apel la dialog către PAS și PPDA.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 10 August 2020, ora: 12:44

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat; Republica Moldova - în zona galbenă

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat; Republica Moldova - în zona galbenă

Autorităţile sanitare din România au actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, în zona galbenă (carantină 14 zile) intrând şi Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)