Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente

Externe 3 Octombrie 2017, ora 18:30

news alertAproape 300 mii de persoane au manifestat la Barcelona în semn de protest față de violențele poliției

Marime Font

 
 
 

 Aproape 300.000 de persoane au manifestat marți la Barcelona cu prilejul grevei generale declanșate în semn de protest față de violențele poliției din timpul referendumului pentru independența Cataloniei, desfășurat duminică, 1 octombrie, relatează AFP.

Aproape 300.000 de persoane au manifestat marţi la Barcelona cu prilejul grevei generale declanşate în semn de protest faţă de violenţele poliţiei din timpul referendumului pentru independenţa Cataloniei, desfăşurat duminică, 1 octombrie, relatează AFP, citând un anunţ al poliţiei municipale.

Estimarea a luat în calcul diferitele manifestaţii şi marşuri desfăşurate la Barcelona, a indicat un purtător de cuvânt.Mai multe marşuri au paralizat centrul Barcelonei, demonstraţii având loc începând din cursul dimineţii mai ales în faţa sediului Partidului Popular, de guvernământ în Spania, şi a prefecturii.

'Străzile vor fi mereu ale noastre', au strigat manifestanţii, agitând steaguri separatiste.

'Afară cu forţele de ocupaţie', au strigat ei în faţa prefecturii, în jurul căreia au fost poziţionate numeroase autovehicule ale poliţiei naţionale şi au mai fost desfăşuraţi poliţişti regionali şi pompieri locali.

În Piaţa Universităţii s-au strâns studenţi care s-au disperat apoi spre diferite bulevarde ale capitalei catalane.

'Închis pentru revoluţie', se putea citi pe o pancartă în apropierea Pieţei.

'Nu vrem o ţară ocupată', scandau tineri în catalană, 'Adios Espana', strigau alţii.

'Pe 1 octombrie am fost o ţară ocupată şi ei încă nu au plecat', a declarat pentru AFP Antonia Maria Maura, o învăţătoare în vârstă de 56 de ani.

'A venit vremea pentru o rebeliune paşnică şi fondarea unei ţări libere', a fost opinia Juliei, o adolescentă de 14 ani, născută în Catalonia din părinţi andaluzi.

Liderii secesionişti ai Cataloniei au anunţat că la referendumul de duminică au participat 2,02 milioane de alegători din totalul de 5,3 milioane, iar 90% din buletine au consemnat opţiunea în favoarea independenţei

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md