Actualitate

Aproape o mie de tone de material antiderapant a fost împrăştiat pe drumurile naţionale

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră este practicabilă pentru toate tipurile de transport. „Pe parcursul nopții trecute, au intervenit 94 de autospeciale și 276 de muncitori. În prezent, ninsorile au încetinit, iar în a doua parte a zilei meteorologii au prognozat lapoviță”, a spus Sergiu Căpăţină.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că, în ultimele 24 de ore, nu s-au înregistrat blocaje cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile pe traseele din țară. „Recomandăm șoferilor să mențină o distanță mai mare între mașini, să nu conducă cu viteză excesivă și să nu pornească la drum dacă nu au automobilul echipat cu pneuri de iarnă”, a afirmat Golovco.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Ghenadie Roșca, a precizat că în următoarele zile vremea se va încălzi. „Până pe 23 ianuarie, pe întreg teritoriul țării, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță, ploaie și ninsoare. Totodată, pentru ziua de mâine, a fost emis Cod galben de vânt, precipitații sub formă de ploaie și lapoviță”, a menționat Roșca.

Conform SHS, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de până la minus 4 grade Celsius, noaptea, și maxime de până la plus 4 grade Celsius, ziua. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *