Ultima oră

Aproape totul despre opera moldovenească

Evenimentul lansării va avea loc cu participarea soliştilor Operei Naţionale şi Orchestrei Simfonice a Companiei Teleradio-Moldova.

Potrivit Centrului media al AȘM, în prefaţa lucrării se menţionează că profesorului Aurelian Dănilă îi aparţine meritul de a prezenta, în temeiul unei solide documentări şi al darului de a pătrunde în esenţa fenomenelor, trecutul şi prezentul nostru cultural, la lucrările cu aspect monografic editate, prezentul studiu având un caracter enciclopedic exhaustiv. .

Cartea „Opera moldovenească” reprezintă o continuare firească a muncii de recuperare-valorificare a moştenirii culturale, făcând să se vadă mai desluşit urmele trecerii noastre pe tărâmul dificil şi fascinant al operei, de la începuturi şi până în ziua de azi.

Lucrarea este prefaţată de acad. Mihai Cimpoi şi prof.univ., compozitor Constantin Rusnac. Este editată de Institutul de Studii Enciclopedice al AŞM, responsabil de ediţie fiind dr. Constantin Manolache.

Aurelian Dănilă s-a născut în anul 1948, în satul Frumoasa, judeţul Orhei. Este doctor habilitat în studiul artelor, conferenţiar universitar. Deţine gradul diplomatic de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar.

Este autor a zece monografii şi numeroase articole ştiinţifice în domeniul teatrului de operă, laureat al Premiului Naţional. Membru al Uniunii Scriitorilor, Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, Uniunii Jurnaliştilor, Uniunii Teatrale și președinte al Uniunii muzicienilor din Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *