Actualitate

Aproximativ 500 de mineri sunt blocaţi în subteran de mai bine de 24 de ore. Ministrul Energiei, chemat în Valea Jiului

Minerii de la Lonea au declarat că nu vor să iasă din subteran până când ministrul Energiei, Victor Grigorescu nu va veni în Valea Jiului.

Pe de altă parte, aproximativ de 250 mineri de la Mina Vulcan s-au solidarizat cu colegii lor. Ortacii din schimbul IV şi schimbul I au rămas blocaţi în subteran. Şi personalul TESA de la Mina Vulcan a oprit activitatea.

"Sunt în jur de 250 de persoane blocate în subteranul Minei Vulcan. Nesiguranţa locurilor de muncă ne-a adus în situaţia în care suntem azi. Ne-am solidarizat cu colegii de la Lonea şi suntem decişi să rămânem în subteran până când un factor important de decizie ne va anunţa că vom avea locuri de muncă în continuare. Ne este frică de falimentul Complexului Energetic Hunedoara pentru că vom rămâne fără locuri de muncă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Calimandruc, preşedintele Sindicatului "Muntele" de la Vulcan. 

Liderul de la Vulcan a spus că încearcă să le asigure hrana protestatarilor. Momentan, niciun miner de la Vulcan nu a anunţat că intră în greva foamei.

La Mina Vulcan sunt în jur de 700 de angajaţi.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *