Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:03
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 21 Aprilie 2017, ora 14:47

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane rămân fără curent electric

Marime Font

Aproximativ 700 de localități din 22 de raioane din Republica Moldova rămân fără curent electric, iar unele trasee naționale sunt blocate, informează autoritățile. Premierul Pavel Filip a convocat celula de criză creată în legătură cu situația excepțională din ţară, pentru a analiza evoluția măsurilor întreprinse de autorități.

În total, 33 de segmente ale traseelor naționale sunt închise, iar drumurile din sate sunt problematice. Este vorba, în special, despre traseele naționale Criuleni - Dubăsari, Cahul - Slobozia Mare - Vulcănești, Taraclia - Ceadâr Lunga și Cahul- Taraclia. În raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Comrat, Cahul, Cimișlia și o parte din raionul Hâncești, oamenii din localități nu au acces la centrele raionale.

Au fost înregistrate două accidete rutiere, cu implicarea unui microbuz cu elevi și a unui autobuz de rută pe drumul Dondușeni - Chișinău.Ambele vehicule s-au răsturant, dar nu s-au înregistrat victime umane.

Opt persoane au fost traumatizate din cauza căderii crengilor și copacilor,iar una dintre ele este în stare gravă, fiindu-i traumatizate oasele bazinului. O persoană se presupune că ar fi fost electrocutată, dar informația nu a fost confirmată deocamdată, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliției, Alexandru Pînzari. În Chișinău sunt au fost doborâți 25 de stâlpi și câteva sute de cabluri electrice au fost rupte.

Premierul Pavel Filip a dispus deschiderea unui cont bancar pentru partenerii externi care sunt gata să ofere ajutor. El a menționat că există suficiente forțe pentru intervenție, fiind mobilizată Armata Națională și carabinierii, dar că este necesară o coordonare mai bună activităților de intervenție.

radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md